Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Sözcü Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikten sonra eline faturayı alanın belediyeye koştuğunu ifade eden Güller, başından geçen bir olayı da Sözcü’ye anlattı.

Güller, “Seçim sonrasında fotokopi çektirmek için Eskişehir'de büyük bir kırtasiyeye girdim. Fotokopi çıktısını beklerken elime 45 bin liralık bir fatura verdiler. Bunun ne olduğunu sorduğumda ise belediyenin eski başkan döneminden kendilerine borcu olduğunu ve faturanın da o olduğunu söylediler. Bu olaydan sonra dışarıda insanlara selam vermeye korkar hale geldim” dedi. 

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN BORÇ 4 BİN 447 TL

Güller, “seçim vaatleri esnasında eski belediye başkanının ‘22 milyon TL alacağımız, 4 milyon 700 bin TL borcumuz var' demesi tamamen hayal ürünüdür. Hesap uzmanları denetiminde yapılan inceleme sonucunda gerçek alacağın, 4 milyon 300 bin TL borcun ise 49 milyon 300 bin TL olduğu tespit edilmiştir. Belediyemizle ilgili 38 icralık dosya bulunmaktadır. Son nüfus sayımına göre ilçemizin nüfusu 11 bin 242 kişi. İlçemizde kişi başına düşen borç tutarı ise 4 bin 447 lira. Göreve geldiğimizde 11 aydır maaş alamayan personelimiz vardı. Bu borcun büyük bir bölümü ödenmiş durumda” dedi. KAYNAK: Sözcü