CHP’li Çakırözer hafta sonu Ankara Arena’da gerçekleşen partisinin 36’ncı Adalet ve Demokrasi Kurultayı’nı değerlendirdi. Çakırözer, Kurultaydaki parti içi, birbirine saygı içinde gerçekleşen demokrasi, çoğulculuk ve rekabet ortamının tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi.  

PARTİ İÇİ DEMOKRASİMİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK

CHP’nin Türkiye’ye çok partili sistemi getiren bir parti olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Kurultayımızdan da hepimiz için özellikle de Türkiye yönetenlerin de öğrenmesi gereken bir demokrasi dersi çıkmıştır. Demokratik kültürün, dürüstlüğün, saydamlığın ve parti içi demokrasinin nasıl hayata geçirileceğini görmek isteyen CHP Kurultayına bakabilir” ifadelerini kullandı. 

HAK, HUKUK, ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK

CHP’nin hem yerelde hem de genelde demokrasinin, umudun en yüksek olduğu bir parti olduğunu ifade eden Çakırözer, “Türkiye özellikle son dönemde çok zor süreçlerden geçmektedir. Düşüncesini, fikrini özgürce ifade edenlerin gözaltına alındığı, özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı bir Türkiye ortamında partimiz hak, hukuk ve adalet mücadelesinde tüm yurttaşların sesi olmuş, olmaya da devam edecektir. Ülkemizin geleceği için yerelden genele Türkiye’nin dört bir yanında hep birlikte demokrasi, Cumhuriyet ve özgürlükler mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.