CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur SüllüEskişehir' de hakları için direnen Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Entil, Hapalki, Tarkon işçilerine ve Genel Başkan Adnan Serdaroğlu'na yapılan biber gazlı ve coplu müdahaleye Meclis’te düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Eskişehirli 500 işçi ile Meclis’te dayanışma gösteren Çakırözer ve Süllü,Entil,  Halpaki ve Tarkon işçileri bir aydır seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Eskişehir’de geniş katılımlı basın açıklaması yaptılar. Ankara’da Çalışma Bakanlığı ve TMSF’nin de aralarında bulunduğu pek çok kurumlarla yazışmalarda bulundular. İnsanlar sadece işlerini korumak, evlerine aş götürebilmek için seslerini duyurmak istediler. Ama bugüne kadar iktidar kanadından hiç kimse seslerine kulak verilmedi. Seslerini duyurmak isteyen emekçilerimize yapılan biber gazlı, coplu müdahale asla kabul edilemez. Bizler hem Eskişehir Milletvekilleri hem de CHP grubu olarak emekçilerimizin yanındayız, dayanışma içindeyiz” dedi.

MECLİS’TE TEPKİ GÖSTERDİLER

CHP’li milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü haklarını aramak, seslerini duyurmak için Eskişehir’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçilere yapılan biber gazlı ve  coplu polis müdahalesine Meclis’te düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdiler. Eskişehir Milletvekilleri olarak işçilerin yanında olduklarını belirten Çakırözer ve Süllü, “ Eskişehirimizde hakkını arayan işçiler yaka paça gözaltına alındı. İşçinin haklı mücadelesine saldırı kabul edilemez. Emekçilerimizin haklı mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

“Haklarını arayan emekçilerimize yapılan bu müdahale kabul edilemez” diyen CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “İşçilerin çalıştığı holding bünyesindeki üç şirkete 2009 yılında Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmuştu. Şirketler, TMSF’nin yanlış yatırımları ve yönetsel hataları ile zarar eden bir durumda, borç yükü artmış olarak geçtiğimiz Haziran ayında Zeytinoğlu Holding’e geri iade edilmişti. TMSF’yi yanlış uygulamalarından derhal vazgeçerek süreç ile ilgili sorumluluk almaya davet ediyorum. ‘Dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane 10 tane yanına işsiz insanı alsan? Neyini kaybedersin?’ diyerek sanayicilere istihdam yaratma konusunda seslenen Sayın Cumhurbaşkanı, emekçilerin sesine kulak vererek mağduriyetlerinin giderilmesi için kendisine bağlı olan TMSF’nin üzerine düşeni yapmasını sağlamalıdır” dedi.  Süllü, işçilerin haklı mücadelesinin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

BİBER GAZLA, COPLA REFORM OLMAZ

Zeytinoğlu bünyesindekiEntil,Hapalkive  Tarkon işçilerinin bir aydır seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Çakırözer ise işçilerin Eskişehir’de geniş katılımlı basın açıklaması yaptıklarını söyleyerek,

“İnsanlar sadece işlerini korumak. Evlerine aş götürebilmek için seslerini duyurmak istiyorlar. Eskişehir’in en merkezi yerinde açlık grevindeydiler. Arkasından da Ankara’ya Çalışma Bakanlığı’na gelip çalıştıkları fabrikaların çalışma imkanı verilmesi için seslerini duyurmak istiyorlardı. Bu onların en doğal hakkı. Bir taraftan Türkiye daha özgür olsun diye reformlar yaparken, diğer taraftan da hakkını aramak isteyen, işine sahip çıkmak isteyen emekçilere polis şiddeti ile müdahale ediliyor. İşçilere biber gazlı, coplu müdahale ile reform olmaz.Sendika Genel Başkanının, 30’a yakın işçinin gözaltına alınması kabul edilemez. Bizler Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Sonuna kadar Birleşik Metal işçilerimizin yanındayız” dedi.

İŞÇİLERİMİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Çakırözer ve Süllü Meclis’te, “İşçiler hem babalar işsiz hem çocuklar aç kalmasın diye seslerini duyurmak istiyorlar. Bugüne kadar hiçbir iktidar yetkilisi çıkıp onların sesini dinlemedi.Haklarını arayan  işçilerimize gazlı, coplu saldırı asla kabul edilemez. Bizler hakarayışları konusunda işçilerimizle dayanışma içindeyiz, sonuna kadar yanlarındayız” açıklamasında bulundular.