31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Seyitgazi Belediye Başkanı seçilen CHP'li Uğur Tepe, Ak Partili yönetimden kalan borcu sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Uğur Tepe, yaptığı paylaşımda eski yönetimin toplam 22 milyon 336 bin TL borcu olduğunu kamuoyuna bildirdi.

Seyitgazi Belediye Başkanı CHP'li Uğur Tepe yaptığı açıklamada, "Şeffaf belediyecilik anlaşıyımızın ürünü olarak Seyitgazi Belediyesi'nin 31 Mart 2019 tarihine kadar olan borç listesini yayınlamış bulunmaktayız. Halkımızın takdirine bırakıyoruz"dedi.

CHP Seyitgazi İlçe Başkanlığı ise yaptığı açıklamada, " 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminden sonra teslim aldığımız Seyitgazi Belediyesi'nin bir önceki Belediye Başkanı tarafından nasıl yönetildiğini, gereksiz ve keyfi harcamalar yüzünden Belediyemizin nasıl bir borç batağına sürüklendiğini maalesef üzülerek sizlerle paylaşmış bulunmaktayız. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla halkımızın giderlerimizi bilmesi taktir edilecek bir harekettir. Sosyal medyadan bilinçsizce yapılan saldırıların nedeni; acı gerçeklerin ortaya çıkması ve rantın kesilmesidir." ifadeleri kullandıldı.