Eskişehir’de belediyeler aşevi hesapları bloke edilmesine rağmen ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcak yemek, erzak kolisi göndermeye devam ediyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi Aşevi’ni ziyaret ederek, hem çalışmalar için teşekkür etti, hem de hayırsever yurttaşlara çağrıda bulundu. Hükümetin her türlü engellemelerine rağmen Eskişehir’de belediyelerin yurttaşlara sıcak yemek götürmeye devam ettiğini belirten Çakırözer, “Odunpazarı Belediyemizin 15 yıllık aşevi hesapları bloke edildi. Ama belediyelerimiz hem kendi bütçelerinden, hem de hayırsever yurttaşlarımızın yardımları sayesinde hemşehrilerimize sıcak yemek, erzak kolisi göndermeye devam ediyor. Her türlü engellemelere rağmen belediyelerimiz hayırda birbiriyle yarışıyor. Belediyelerimiz ve onların özverili çalışanlarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

HESAPLARA BLOKE YURTTAŞA KARŞI BÜYÜK AYIP

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidarın CHP’li belediyelerin aşevi hesaplarını bloke etmesinin ardından Odunpazarı Belediyesi Aşevi’ni ziyaret etti. Belediyelerin hesaplarının engellenmesinin yurttaşa karşı büyük bir ayıp olduğunu belirten Çakırözer, “Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin 25 yıllık, Odunpazarı Belediyemizin 14 yıllık aşevi hesaplarının bloke edilmesi yurttaşa karşı büyük bir ayıp. Tüm ülke salgın ile mücadele ederken, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gereken süreçte belediyeleri ayıran, muhalefet belediyelerinin çalışmaları görülmesin şeklindeki düşünce yanlıştır. Aksine bizler belediyelerin hangi siyasi görüşten olursa olsun birbirinden ayrılmadan merkezi hükümetle güçlerini birleştirmesi gereken, hizmet vermesi gereken bir dönemden geçmekteyiz” dedi.

HER TÜRLÜ ENGELLEMELERE RAĞMEN SICAK YEMEK GİDİYOR

Odunpazarı Belediyesi Aşevi’nin tüm engellemelere rağmen yurttaşa sıcak yemek götürmeye devam ettiğini belirten Çakırözer, “Odunpazarı Aşevi pırıl pırıl, 15 bin kişiye yemek çıkaracak kapasiteye sahip bir aşevi. Başka yerlerden aşevini örnek almak için buraya geliyorlar. Salgından önce burada bin kişiye yemek dağıtılıyordu. Aşevinde personeller özveriyle çalışıyor. Yüzlerce aileye sıcak yemek, erzak kolisi götürüyorlar. Bu imkanlar için sunulan bağışların engellenmesi kabul edilemez. Ama her türlü engellemelere rağmen belediyelerimiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek göndermeye devam ediyor. Belediyelerimize tüm Eskişehirliler adına yürekten teşekkür ederim” dedi.

YURTTAŞLARIMIZ BELEDİYELERİMİZİN YANIDA OLMAYA DEVAM ETMELİ

Tüm engellemelere rağmen Eskişehir’de hem belediyelerin, hem de yurttaşların hayırda, iyilikte birbirleriyle yarıştığını belirten Çakırözer, Eskişehirlilere çağrıda bulunarak, “Kimin  ne kadar gücü yeterse, hangi belediye olursa olsun, vatandaşlarımız nereye bir hayır yapmak istiyorsa belediyelerimizin yanında olmaya devam etmeli” dedi.