CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 2020 bütçesi görüşmelerinde Devlet Demiryolları’nda çalışan geçici işçilerin bir an önce kadroya alınmasını istedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, görüşmeler sonrasında Çakırözer’e demiryollarında çalışan geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin herhangi bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi. Çakırözer, “Yıllardır söylüyoruz ama hükümet yine demiryollarında çalışan geçici işçilerimizi yok saydı. Geçici çalışan emekçilerimizin tamamı kadroya alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Çakırözer, bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Demiryolları’nda çalışan geçici işçilerin kadroya alınıp alınmayacağını sordu. Bakan Turhan, Çakırözer’e daha sonra verdiği yanıtta, “Geçici işçilerin kadroya alınmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. Çakırözer, yanıtı, “Ülkeyi yönetenler bu yılda da demiryollarında çalışan geçici emekçilerimizi unuttu” sözleri ile değerlendirdi.

EMEKÇİLERİMİZ BÜYÜK KAYIPLAR YAŞAMAKTA

CHP’li Çakırözer,“Demiryollarında çalışan işçilerimizin sıkıntıları var. Demiryollarında çalışan geçici işçilerimizin çalışma sürelerini 5 aydan 9 ay 26 güne çıkarmıştık. Ama emekçilerimiz çalışma süreleri 12 aya tamamlanmadığı için çok önemli kayıplar yaşamakta. Emeklilikleri yıllarca gecikmekte. Emekçilerimizin daha fazla mağdur olmaması için geçici işçileri artık tamamen kadrolu yapmak zorundayız. Demiryolcusu emekçilerimizikadrolu hâle getirmeliyiz” dedi.

KADRO VERİLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Çakırözer, geçici işçilerin yaşadığı sorunların sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizerken, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler her zaman emekçilerimizin yanındayız. KİT’lerde, demiryollarında tek bir geçici emekçi kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Emekçilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.