Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, Türkiye referanduma giderken, işsizliğin rekor düzeyine çıktığını, Çocuk istismarının ise ülkenin her köşesinde kol gezdiğini söyledi.
15 yıllık AKP Hükümeti döneminde açlık, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik, iş ve kadın cinayetleri, çocuk istismarı tavan yapmış durumunda olduğunu belirten Öge, “Resmi rakamlara göre, her 5 gençten biri işsiz. Kahve köşelerinde çay içme parası bulabilirse vakit öldürmekle meşgul. Bağımsız kurumların yaptıkları araştırmalara göre ise işsiz sayısı çok daha fazla. Seçilme yaşını 18’e indirmekle öğünen ve bu yaptığı işle gençliği oy deposu olarak gören AKP Hükümeti gençliğin işsizlik, açlık ve gelecek sorununu hiç görmüyor ya da görmezlikten geliyor.
Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin yaptıkları araştırmaya göre; son 10 yılda çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında %125 artış olmuş. Her 4 kız çocuğundan biri ve her 6 erkek çocuğundan biri cinsel istismar kurnanı olmuş. Son 6 yılda 142 bin çocuk ‘anne’ olmuş. Bu çocukların 2 bin 833’ü 15 yaşından küçük.” Dedi.
Çünkü geçmişte yapılanlar gelecekte de yapılacakların garantisi olduğunu belirten Öge şunları söyledi:
“Sınırlı bir denetim varken bunlar yapılıyorsa ‘sınırsız yetkilerin’ olduğu bir sistemde neler yapılmaz? 16 Nisan’da geleceğimiz oylanacak. Nasıl bir sistemle yönetileceğimize karar vereceğiz. Açlık, yoksulluk, yolsuzluk ve ahlaki çöküntü içinde yaşamak istemiyorsak HAYIR demeliyiz. Ülkede HAYIR oylarının artmasından endişe duyan siyasal iktidar ve yandaşları toplumu ‘iç savaş’, ‘ülke kaosa süreklenir’ tehditleri ile korkutmak istiyor. Bu tehditleri 7 Haziran seçimlerinden sonra da yaşamıştık. ‘400 vekil vermezseniz ülke kaosa sürüklenir’ diyenler Türkiye’yi ekonomik ve siyasi kaosun içine soktular. Buna dur demek bizlerin ellerinde. İnsanca yaşayacağımız DEMOKRATİK LAİK TÜRKİYE hepimizin özlemi, 16 Nisan referandumunda HAYIR oylarımızla ilk adımı atalım.”