İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Mehmet Ektaş, mesajında şu ifadelere yer verdi.

"Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Millet Egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920 tarihinin üzerinden onur ve gururla yaşanmış 100 yıl geçti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımızın 100’üncü yılında, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Gazi Meclisimizin ebediyete intikal etmiş tüm üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Her Milletin milli alanlarda kutladıkları 50’inci, 100’üncü, 500’üncü, 1000’inci yılları, o alandaki ilerleyiş ve gelişmenin büyük onur ve gururu yansıtan kutlamalara sahne olur.

Türk Milleti olarak bizler de, Cumhuriyet ve demokrasimizin temelini oluşturan Milli Egemenlik ilanımızın 100’üncü yılından onur ve gurur duyuyoruz. Ancak, yüreğimiz buruk, kalbimiz kırık. Çünkü, gittikçe otoriterleşen AK Parti iktidarlarıyla, Milli Egemenliğimizin ve Demokrasinin temeli olan kurum ve ilkelerimizin aldığı yaralar, endişelerimizi arttırıyor. 

Milli irade ve toplumsal uzlaşının sembolü ve hayata geçirildiği TBMM, AK Parti iktidarları döneminde getirilen düzenlemelerle işlevsizleştirilmiştir. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin değerli üyeleri Kurtuluş Savaşı'nın en kritik dönemlerinde dahi denetim sorumluluklarından ödün vermemişken, 2017 yılında yapılan Anayasa referandumuyla, TBMM’nin denetim yetkisi kaldırılmış, kağıt üzerinde var gözüken yasama yetkisi Cumhurbaşkanlığının talimatlarına bağlanmış, bağımsız ve özgür düşünce ve iradeleriyle millete hizmet etmesini beklediğimiz Milletin Vekilleri ise “memur“ gibi davranmaya mecbur bırakılmıştır. "

Çoğunlukçu Demokrasi, Milli İradenin Düşmanıdır.

"Milli Egemenlik ilanımızın 100’üncü yılında; demokrasinin temeli olan çoğulculuk ve katılımcılık ilkeleri unutturulmuş,  hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışı örselenmiş, parlamenter sistem kaldırılmış, partili Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle siyasi rejim Cumhuriyetin kurucu ilkeleriyle çelişen bir noktaya savrulmuştur.

Çoğunlukçu yönetim anlayışı Milletimizin bir bölümünü dışlamıştır. Ülkemizin neredeyse hiçbir sorununun TBMM’de    “ortak akılla”  tartışıl(a)madığı, Türk Milletinin en az %50’sini temsil eden Muhalefet partilerinin verdiği her konudaki araştırma önergelerinin, komisyon tekliflerinin, yasa değişiklik tekliflerinin ret edildiği, muhalefetin yönetime katılmasına izin verilmediği, katkısının alınmadığı, ayrıştırıcı ve cepheleştirici dilin hakim kültür hale getirildiği bir ortamda, siyasetimize Milli Egemenlik ilkesinin yön verdiğini söylemek oldukça zordur.

Ancak bizler enseyi karartmayacağız. Çok çalışacağız, iradenin sahibi Yüce Türk Milletinin takdir ve desteğini alarak demokrasi mücadelesini kazanacağız. 

Gerçek anlamda Milli Egemenliği tekrar hakim kılacak, güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden inşa edeceğiz. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” sözleriyle seslendiği ve 23 Nisan’ı bayram olarak hediye ettiği çocuklarımıza aydınlık ve mutlu bir geleceği hep birlikte sağlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Eskişehirli Hemşerilerimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, evlerimizi Milli Birliğimizin sembolü Al Bayraklarla süslemeye, 23 Nisan akşamı saat 21.00’de İstiklal Marşı okumaya davet ediyorum. "