CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 10 Aralık İnsan Hakları günü nedeniyle bir basın metni yayımladı. Usluer, "Ülkemizde OHAL’in pençesinde kalmış bir insan hakları günü kutlanıyor" dedi.
İnsan Hakları günü nedeniyle açıklama yapan Usluer, "Son 14 yıldır yoğun bir şekilde "insan hakları nasıl ayaklar altına alınır" filmini izledik. 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte bu film bize zorla izletilmeye devam ediliyor. Ana muhalefet partisi olarak biz CHP’li vekillere gelen yardım talepleri ve şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.Tutsak edilmiş milyonlarca vatandaş var ve en ufak bir hukuki adım atılamıyor. İnsanlar neyle suçlandıklarını bilmiyorlar, gazeteciler içeride. Bana gelen mektuplardan, elektronik postalardan örnek verip ajitasyon yapmak istemiyorum ama insanlarımızın hali içler acısı. Birinin suçu ispatlanana kadar suçsuzdur diye bilirdik, şimdi önce suçlanıyorsunuz sonra, "kendinizi temize çıkarabiliyorsanız buyurun" diyorlar. Bu ülke hiçbir dönem böyle bir insan hakları ihlali bombardımanı ile karşı karşıya kalmadı. Uluslararası çalışan insan hakları örgütlerinin yayınladığı raporlarda Türkiye’nin hep en son sıralarda yer alması ne tesadüf ne de dış mihrakların işi!" dedi.

GEÇEN YIL ÖLEN HAKİMİ MESLEKTEN MEN ETTİLER
Usluer , "Olup bitenin farkında mı herkes bilmiyorum ama bu olanları anlatmak zorundayız. Başımıza gelmedikçe anlamayacağımız bir durum belki ama başımıza gelince de elimiz kolumuz bağlı olacak! Sıranın sarı öküze geldiği bir dönem?deyiz. Yurttaş olarak her birimizin oturup düşünmesi gereken bir süreç. Şimdi suçlanan ve tutuklanan ya da mesleğinden ihraç edilen insanların hepsi mi suçlu? Ne yaptı bu insanlar? Suçlu diyelim, peki bu insanların aileleri de mi suçlu? Neden onları da cezalandırıyorsunuz? FETÖ ile mücadele ederken neden bu işin asıl suçlularına bir şey yapılmadı? Bazı bakanlıklarda üst düzey yetkililerin FETÖ ile bağlantısı olduğu konusunda duyumlar alıyoruz. Bakınız, geçen yıl hayatını kaybeden bir hakimi meslekten ihraç etmişler! Neden? Ailesi kendilerine kalan maaştan yararlanmasın diye! Bu nasıl bir kin? Böyle bir kinle ülke yönetilmez. İnsan onurunun ayaklar altına alınmasını izlemek ve sıranın bize gelmesini beklemek yerine tepkimizi göstermemiz gereken bir zamandayız. İnsanın onurlu ve eşit haklara sahip bir şekilde yaşadığı yarınları görmek ümidi ile haklarınızı savunun, haklarımızı savunalım diyorum" ifadelerini kullandı.