Daha önce Selka Beton, LAVA Demir Döküm ve Lande Rack Kabinet Fabrikalarını ziyaret ederek işçiler ile buluşan Başkan Kurt, son olarak Elektroteknik Fabrikasını ziyaret etti. Elektroteknik işçileri ile bir araya gelen Başkan Kurt, işçilerle uzun uzun sohbet etti. İşçilerin istek ve şikâyetlerini dinleyen Başkan Kurt, notlar aldı.

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar da ziyaret sırasında Başkan Kurt’a eşlik etti. İşçilere Odunpazarı Belediyesi’nde 5 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan tüm işçi ve emekçilerin sendikalı olduğunun altını çizdi. Göreve gelir gelmez taşeron işçilerin sendikalaşması önündeki engelleri kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Kurt, işçi ve kamu sendikaları sürekli bir arada olduklarını anlattı. İşçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Kazım Kurt, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan işçi ve emekçilerle bir aile olduklarını ifade eden Başkan Kurt, “Bizler bir aileyiz ve bir arada olmaya devam edeceğiz. Ben çalışma arkadaşlarımın her zaman yanındayım. Onlarla birlikte tüm işçi ve emekçilerin haklarını her zaman savunmaya devam edeceğim” dedi.

Konuşmasında yaşanan ekonomik krize de değinen Başkan Kazım Kurt, ekonomik krizden en çok işçi ve emekçilerin etkilendiğini söyledi. Aldıkları maaşlarla kıt kanaat geçinen işçi ve emekçilerin maaşlarının her geçen gün eridiğine dikkat çeken Odunpazarı Belediye Başkanı

Kazım Kurt, “Bugün Türkiye’de çekmiş olduğumuz sıkıntıların tamamının sorumlusu Türkiye’yi yöneten partidir. 17 yıldır ezici bir çoğunlukla iktidar olanlar, eğer hala sorunları çözemediyse ve bundan sonra çözeceğim diyorsa, inandırıcı olmaz. Bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıların tek nedeni de iktidarın yanlış ekonomi politikası. Bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmeli” diye konuştu.