İsmet İnönü-2 caddesi ile Gözüpek, Yaylapınar ve Paşasoylu sokaklarında yer alan esnafları ziyaret eden Kabukcuoğlu, “ Esnafımız pandemiyle birlikte iyice kötüleşen işlerden ve hayat pahalılığından yana dertli.  Yasak ve kısıtlamalar yüzünden dükkanlarını defalarca açıp kapatmaktan, biriken borçlarından yorgun düşmüş vaziyetteler. Sandıkların kurulacağı günü bekliyorlar. Süt ürünleri satan bir esnafımız, geçen sene 25-30 liraya sattığım bir kalıp peyniri şimdi 50 liranın altında satamıyorum. Vatandaş anca yarıya böldürüp alabiliyor. İnsanların kazançları, maaşları ve ücretleri hayat pahalılığındaki artışa yetişemiyor tespitiyle, durumu özetliyor. Esnafımızı pandemi kadar bıktıran bir de zincir marketler var. Diledikleri gibi her sokakta mantar gibi çoğalmasının önüne geçilmesini talep ediyorlar.” dedi.

Esnafın derdinin sadece işiyle  ilgili olmadığını memleket meselelerinden de son derece canı sıkıldığına değinen Kabukcuoğlu, “ Sığınmacılar konusunda duyulan endişe ortada, iki komşu esnaf dükkan önüne oturup, bu meseleyi konuşuyor. Yaşadığımız sorunlar yetmiyormuş gibi şimdi de sığınmacılarla ilgili problemlerle uğraşır olduk diyorlar. Bizlerde bu konuda İYİ Partimizin, vatandaşlarımızın duyduğu tedirginliği ortadan kaldıracak çözüm yolunu anlatıyoruz.” dedi.

Kabukcuoğlu, son olarak, ziyaretler sırasında İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e gösterilen teveccühün, Türkiye’nin  güzel ve iyi yarınları için sürdürdükleri mücadelede kendilerine   kuvvet verdiğini ifade etti.