CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözerpek çok kez koruma talebinde bulunması ve alınan koruma kararlarının sürekli olarak uzatılmasına karşın, eski eşinin satırlı saldırısına uğrayan Ayşe Tuba Arslan’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Çakırözer, “Yine sokak ortasında vahşet, ve yine koruma skandalı. Başka Ayşe’lerinkatledilmemesi için, kadınların erkek şiddetinden korunma talepleri süratle ve eksiksiz karşılanmalı.Kadınları koruma sistemi alarm veriyor. Gerekiyorsa sistem gözden geçirilmeli. İstanbul Sözleşmesi ve yasa kadınlar yaşasın, şiddet görmesin diye yapıldı. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun gerekleri yerine getirilmeli. Mahkemeler saldırganlara en ağır cezaları vermelidir” dedi.

Geçtiğimiz ay Eskişehir’de defalarca koruma kararı aldırdığı eski eşinin ‘satırlı’ saldırısı sonucu ağır yaralanan Ayşe Tuba Arslan yoğun bakımda yaşam mücadelesini sürdürüyor. CHP’li Çakırözer Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Ayşe Arslan ve ailesini ziyaret ederek,  doktoru ve avukatından bilgi aldı. Çakırözer, “Dualarımız ve dileklerimiz Ayşe Arslan’ın bir an önce sağlığına ve sevdiklerine kavuşabilmesi” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE KANUN BİR ŞİFRE

Çakırözer ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi ile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası’nın gereklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, “İstanbul Sözleşmesi ‘kadına yönelik her türlü şiddeti önle’ diyor. Devlete ‘Soruşturma aşamasında aktif yol alman gerekiyor, bunu sağla’ diyor. Ancak bu yükümlülükler yerine getirilmiyor. İstanbul Sözleşmesi ve yasa kadınlar yaşasın, şiddet görmesin diye yapıldı. Kadınların hayatta kalması için bir şifre. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı koruma kanunu etkin bir şekilde uygulanmalı. İstanbul Sözleşmesi’nin sunduğu, şiddeti önleme, şiddetten korunma, etkin kovuşturma, kadınları güçlendiren politika yükümlülükleri derhal yerine getirilmelidir” dedi.

EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİ

Çakırözer, “Ayşe Tuba Arslan da diğer kadınlar gibi pek çok kez koruma talebinde bulunuyor. Koruma talepleri her keresinde uzatılıyor. Ama yine sokak ortasında vahşet, ve yine koruma skandalı. Başka Ayşe’ler, Öznur’lar, Emine Bulut’lar, Helin Palandöken’ler, Şule Çet’lerin katledilmemesi için, kadınların erkek şiddetinden korunma talepleri süratle ve eksiksiz karşılanmalıdır. Mahkemeler saldırganlara en ağır cezaları vermelidir” ifadelerini kullandı.