Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnönü Belediye Başkan aday adayı, İsmail Karaköse, eskisehirhaber26.com'un sorularını yanıtladı.

Karaköse; "İlçe halkı önce benim yaptığım işlere baksınlar ve sonra son dönemde yapılan işleri gözden geçirsinler. Hangisi daha iyi çalışmış ise hangisi bu ilçe için daha çok emek sarfetmiş ise ona oy versinler."dedi.

Kısaca sizi tanıya bilirmiyiz?

1949 İnönü doğumluyum. Askerlik dönemine kadar İnönü'de yaşadım ve askerden sonra Almanya'da 8 yıl kaldım ardından ise yeniden memleketim İnönü'ye geri döndüm. O dönemde SHP ilçe başkanlığı yaptım ve daha sonra ise CHP kadrosundan 1989 yılında yeniden ilçe başkanı oldum. 1999 yılına kadar 10 yıl aktif olarak siyasetin içinde yer aldım. Aslen esnaf ve ticaretle uğraşıyorum 1999 yılında yerel yönetimlerde aday olarak girdiğim İnönü'de belediye başkanlığını kazanarak 2014 yılına kadar başarılı bir şekilde belediye başkanlığı yaptım. Evli ve dört çocuğa sahibim.

Doğma büyüme İnönülü olan Karaköse'ye göre ilçenin en büyük sorunları nelerdir?

Bana göre Anadolu lisesi ve Meslek lisesi'ne sahip ilçemizde bir Yüksekokul olması gerekiyor. Otosan gibi çaplı bir fabrikayı da bünyesinde barındıran ilçemizde gençlerimizi yetiştirebilmek için bu şart. Çalıştığım dönemde bunu çok arzulamama rağmen bir türlü yapamamıştım. En büyük idealim budur. Çünkü İnönü halkı okumayı seven, gençlerin geleceğini aydınlatmaya çalışan bir yapıya sahiptir. Ben bunu en büyük proje olarak görüyorum ki diğer çalışmalarımız da arkasından gelecek, toplumun büyük kesimini ilgilendiren çalışmalar olacaktır.

İnönü ilçemiz Türkiye'de havacılık sektöründe de çok ön planda bir ilçemiz. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Türk Hava Kurumu ile başkanlık dönemim de de güzel çalışmalarımız olmuştu. Bu yine devam edecektir. Ancak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik nedenler bu güzel kurumu da zor duruma sokmuştur. Bence ülke bütçesinden belli bir oranda bu kuruma destek verilmesi şarttır. Kurban derisi vs ile olacak iş değil bunlar. Bu kurum Atatürk'ten bize mirastır ve onu koruyup kollamak bize düşer. Türk Hava Kurumu ilçemizin de bir sembolüdür.

İlçemiz tarihi bir yerdir. İsmet Paşaya da soyadını Atatürk'ün isteğiyle ilçemiz vermiştir. Bu ilçenin kıymetini bilelim.

Coğrafi konumu itibariyle de İstanbul, Antalya güzergahında yer alan bu ilçe buna rağmen pek dışa açılamamış ve ticarete çok sıcak bakmayan bir yapıda bulunmaktadır. Tarım, turizm ve sanayisi ile cazibesini koruyan ilçemizin bu alanlardaki eksiklerini gidermemiz ve geliştirmemiz gerekmektedir. Hiç bir ilçeye nasip olmayan fabrikalar var burada. Meslek lisesini bitiren bir gencin işsiz kalmak gibi bir sorunu yok burada. Önemli olan yol ise bu gençlerimizi ilçemizde tutabilmekten geçmektedir. Bunun için de sosyal belediyeciliğin çok aktif rol alması ve bu gençleri burada tutması gerekmektedir.

İlçedeki alt ve üst yapı faaliyetlerini nasıl buluyorsunuz?

Ben görevi devrettikten sonra ilçemiz Büyükşehir'e bağlandı. Ulaşım, kanalizasyon, itfaiye, ana arterlerin yapımı ve onarımı, mezarlık bile Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda artık. Hal böyle olunca ilçe belediyesinin sorumlulukları azaldı. Daha çok park, bahçe, mesire yeri gibi çevre düzenlemelerine ağırlık vermesi gerekiyor. Gençleri burada tutacak projelere yatırım yapılması lazım. Belde evleri açılması gerekiyor, meslek edindirme kursları yapılması gerekiyor. Benim zamanımdaki gibi değil artık. Sosyal projelere daha çok önem verilebilir.

Benim en büyük hayalim ilçemizde Pınarbaşı ve Sarısu geçiyor, bunların altyapısı ve bazaltı satıh kaplaması DSİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir çalışma ile zamanında yapılmıştı. Şimdi hedefim burayı bir küçük Porsuk gibi düzenleyerek kayıklarla gezilebilecek,  etrafında dinlenme ve mesire alanlarının da olduğu bir kompleks haline getirmektir. Genç nüfusu ilçemizde tutmak için güzel bir sosyal proje olacak bu. Bunun yanı sıra kapalı spor salonu ve düğün salonuna da ihtiyacımız var.

İlçemizin sorunlarını biliyorum ve bunları çözmek için aday oldum. Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Gençlerimize daha güzel bir İnönü bırakmak bizlerin boynunun borcudur.

Son olarak buradan İnönülülere bir mesajınız olacak mı?

İlçe halkı önce benim yaptığım işlere baksınlar ve sonra son dönemde yapılan işleri gözden geçirsinler. Hangisi daha iyi çalışmış ise hangisi bu ilçe için daha çok emek sarfetmiş ise ona oy versinler. Vicdanları ile düşünsünler. Sonunda kazanan İnönü olsun.