CUMHURİYET MİRASI FABRİKALARIMIZIN SATILMASI İHANETTİR

Başkan Kurt’un ilk durağı Türkiye Gıda Ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker İş) Eskişehir Şubesi oldu. Şeker İş Eskişehir Şube Başkanı Hamit Dokuzlar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, şeker fabrikalarının satılmasına karşı çıkarak, “Cumhuriyet mirası fabrikalarımızın satılması ihanettir. Ülkesine sahip çıkan herkesin bu talana dur demesi gerekir” dedi.

“İŞÇİNİN ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜNÜ KULLANMA HAKKI ‘GÜVENLİK İHLALİ’  OLARAK GÖSTERİLİYOR”

Başkan Kurt’un bir sonraki adresi, Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası (Kristal İş) Eskişehir Şubesi oldu. Şube Başkanı Erdal Akyazı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanan işçi grevlerine değindi. Grev’in, işçilerin üretimden gelen gücünü kullanma hakkı olduğuna dikkat çeken Kazım Kurt, “Grevleri ‘milli güvenliği bozucu nitelikte olduğunu söyleyerek erteliyorlar, daha doğrusu yasaklıyorlar. İşçilerin üretimden gelen gücünü kullanma hakkı ‘güvenlik ihlali’  olarak gösterilirken, sermayenin sınıfsal çıkarları ise ‘milli çıkar’ olarak onaylanıyor. İşçiler buna izin vermemeli” diye konuştu.

Kristal İş’ten sonra Demir Yolu İşçileri Sendikası (Demiryol İş) Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Kurt, burada  Şube Başkanı Ali Eryılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile buluştu.