Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her hafta farklı bir mahalleye giderek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kurt, Seyitgazi Sarıcailyas, Şükranlı ve Çukurca Köylüleri Derneklerinin ardından Emek Mahallesi’nde ki Konya Yunaklılar Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, kendisine yönelten soruları cevapladı.

Halk buluşmasında, vatandaşları belediye faaliyetleri konusunda bilgilendiren ve sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, Türk Gençliği’nin kanayan yarası olan işsizliğe değindi. İşsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Kurt, Eskişehir’de eğitimli işsizliğin olduğunu söyledi. 

“ÜNİVERSİTELİLLERDE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 25’LERDE”

Türkiye’nin 15 yıldır aynı parti tarafından yönetildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, bu 15 senedir Türkiye’nin hiçbir sorununun çözülmediğini söyledi. “Yolsuzlukları, yoksulluğu çözeceğiz diye geldiler hiçbiri çözülmedi” diyen Başkan Kurt, işsizlik çok daha büyük bir noktaya geldiğini vurguladı. “Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların yarısı kapandı. Hala da kapanıyor. Bana Eskişehir’de 500 kişinin çalıştığı bir fabrikayı devletin açtığını kimse söyleyemez, çünkü yok. Eskişehir de istihdam, hizmet sektörüyle gelişiyor. Lokantalarla, kafelerle, barlarla, otellerle… Bir büyük lokanta açıyorsunuz 100 kişi çalışıyor. Böylelikle Eskişehir istihdam yaratma noktasında” diyen Kazım Kurt, devletin Eskişehir’e yatırım yapmadığının altını çizdi. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Devletin buraya yatırdığı, açmış olduğu hiçbir şey olmadığı gibi kapanan yerler var. İşsizlik genel bir sorun. Eskişehir de üstüne üstlük bir de eğitimli işsizlik var. 2 üniversitesi var, herkes okuyor. Her yerden Eskişehir’e insanlar gelip, okuyor ve burada üniversitelilerde işsizlik oranı yüzde 25’lerde. Bunun çaresini bulma şansımız yok.”

 “BİZİM İNSANLARI YÖNLENDİRMEK VE EĞİTMEK GİBİ BİR GÖREVİMİZ VAR”

Gençlerin yaşadıkları işsizlik ve bulanımdan dolayı yanlış yollara sapmaması için Odunpazarı Belediyesi olarak Gençlik ve Halk Merkezleri açtıklarını anlatan Başkan Kurt, “Orada gençleri de eğitecek, meşgul edecek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kütüphaneler açtık, sinema filmleri gösteriyoruz, tiyatro yaptırıyoruz. Onlara yeni yeni meslekler öğretmeye çalışıyoruz. Ve uyuşturucu ile mücadele, alkolle ilgili mücadele gibi konularda dikkat çekiyoruz. Ama bizim gücümüz her şeye yetemeyebilir. Şu anda halk merkezlerinden 11 tane açabildik. 11 değişik mahallede var. Bunlarla gençleri, kötü alışkanlıklardan kurtarma yolu arıyoruz. İkincisi spor. Bu işler de en önemli kurtarıcılardan birisi. Spor alanları yapmaya çalışıyoruz. Spor kulüplerini desteklemeye çalışıyoruz. Yaz okulları kış okulları gibi şeylerle gençleri oralara çekmeye çalışıyoruz. Odunpazarıspor Kulübümüz diye bir spor kulübümüz var. 600’e yakın  sporcumuz var ve burada her branştan insanları orada yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim, insanları yönlendirmek ve eğitmek gibi bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bizim şampiyon olalım diye bir derdimiz yok.  Odunpazarıspor’un işi herkesi yenmek değil, daha çok adamı yetiştirmek. Daha çok adamı spor yapar hale getirmek bizim işimiz. Daha çok insanı, genci spora, sosyal hayata katmak en önemli görevlerimizden birisi. Biz bunu yapmaya gayret ettik, ediyoruz” dedi.