CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tepebaşı Belediyesi Kültür Turları kapsamında Ankara’ya gelen Eskişehirli kadınları Meclis’te makamında ağırladı. CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’nün de katıldığı ziyarette, Kılıçdaroğlu ülke gündemine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu.

ANADOLU KADININA GÜVENİYORUZ

Kılıçdaroğlu, “Kurtuluş Savaşı kadın erkek omuz omuza verilen bir mücadeleydi. Cumhuriyetimiz de aynı zamanda bir büyük kadın devrimidir. Siz kadınlar o günden bu yana her zaman ülkenin geleceğinde söz sahibi oldunuz. Bundan sonra da gelecek kuşakların huzurlu, müreffeh, barış içinde bir Türkiye'de Atatürkçü, bilimden akıldan yana gençler olarak yetiştirilmesinde yine siz Anadolu kadınlarına büyük sorumluluk düşüyor" dedi.  

Kadınlarla buluşmasında ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, işsizlik ve yoksulluğa değindi. Kılıçdaroğlu, “Her anne evladının en iyi koşullarda okumasını, yetişmesini, yaşamasını ister. Bu yüzden ekonomideki kötü gidişattan en çok etkilenen, krizi en derin yaşayan sizlersiniz. En kaygılanan da sizlersiniz. Ama hiç umutsuzluğa kapılmayın, ülkeyi bu kötü gidişattan hep birlikte kurtaracağız. Ülkemizi huzura, refaha hep birlikte kavuşturacağız. Bu mücadelede kadınların rolü büyük. Bu ağır sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize güveniyoruz” dedi.