CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'la Denizli'deydi. Önce iş dünyası, ardından kanaat önderleriyle bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen bu toplantılarda Kılıçdaroğlu, “cesur olun, konuşun” dedi. Kılıçdaroğlu, iş dünyası, sivil toplum kuruluşlarıyla bundan sonra daha da sık bir araya gelecek, bu toplantılarda belediye başkan adaylığı için de nabız yoklanacak. Hemen belirtelim: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önceki adayı Mansur Yavaş'la görüştü. CHP lideri, SÖZCÜ'ye Büyükerşen ile ilgili de şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

‘BÜYÜKERŞEN HERKESİN SAYGI DUYDUĞU BİR FİGÜR'

Büyükşehir adaylarımızı da, diğer adaylarımızı da zamanı geldiğinde belirleriz. Adaylar merkez yoklamasıyla yapılacak. Başarılı olan başkanlarımızla devam edilecek. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa, Antalya'yı kesin alacağız. Bu illerde CHP'li belediye olacak. Mansur Yavaş, Ankara'da, siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Bizim kesimde de sevilen bir isim.”

Yani, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mansur Yavaş'la gitme olasılığı yüksek. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in adı CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak geçiyor. Büyükerşen de, SÖZCÜ'ye, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kılıçdaroğlu'na yakışır” dedi. Kılıçdaroğlu ise bu konuda şöyle diyor: “Adayımız zamanı gelince açıklanacak. Yılmaz Büyükerşen herkesin saygı duyduğu siyasette, bilimde, sanatta önemli başarılara imza atmış bir kişi. Büyükerşen hoca siyasete ve her alanda katkı yapar.”

KAYNAK : SÖZCÜ