Emek Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Kurt, önünden geçtiği bir kahveye girerek vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara 5 yılda Odunpazarı Belediyesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini de dinledi.  Başkan Kurt, vatandaşlarla güncel siyasetten 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere kadar birçok konuda sohbet etti.

EMEK MAHALLESİ’NE İKİNCİ HALK MERKEZİ GELİYOR

Odunpazarı’nın farklı mahallelerinde 11 Halk Merkezi açtıklarını söyleyen Başkan Kurt, bu halk merkezleri ile hizmeti kenar mahallelere getirdiklerini söyledi. Halk merkezlerinde çeşitli branşlarda atölyeler açtıklarını ifade eden Başkan Kurt, bu atölyelere 15 bin kişinin katıldığını kaydetti. “Kadınlar bu atölyelerde meslek öğrenerek Çanta, bebek yaptı. Kadınlar, ürettiklerini açtığımız iki dükkânda satıyor. Asgari ücretle geçinmek zor. Herkes bu ekonomik koşullarda yaşıyor. Kadınlar en azından cep harçlığını çıkarıyor ya da ev ekonomisine katkıda bulunuyor” diyen Başkan Kurt, gelecek dönemde her mahalleye halk merkezi açacaklarını belirtti. Emek Mahallesi’ne 1 halk merkezinin yetmediğini söyleyen Başkan Kurt,  Baştürk Parkı’na ikinci halk merkezini açacaklarını vurguladı. Yeni açacakları halk merkezleri ile daha çok insana ulaşacaklarına dikkat çeken Başkan Kazım Kurt, “Bu halk merkezlerinde atölyeler

açılacak. Buralardan çok sayıda sanatçı çıkabilir, çok sayıda kadın meslek sahibi olabilir. Bu işleri önemsiyoruz, bu yüzden de geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE ÇİN’DEN ÇEKİRDEK İTHAL EDİYOR”

Ekonomik krize de değinen Başkan Kurt, ekonomik krizin işçiyi, emekçiyi, emekliyi vurduğunu söyledi. Pahalılıktan dolayı alım gücünün düştüğünü ifade eden Başkan Kurt, “Tarım ve hayvancılık bitti. Düşünsenize Türkiye Çin’den ay çekirdeği ithal ediyor. Türk üreticinin çekirdekleri ise depoda kalmış, üstelik Çin’den ithal edilen çekirdek daha pahalı. Bu durum sadece çekirdek için geçerli değil, birçok tarım ürününü ithal ediyoruz. Mısır, buğday, nohut, fasulye… Meyve ve sebzenin fiyatı aldı başını gitti. İnsanlar evine meyve sebze alamıyor. Kırmızı et zaten evlere girmiyor” diye konuştu.