Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mihalgazi Belediye Başkan aday adayı Bülent Durna, yeni projelerini anlattı.

Durna; "Akdeniz iklimine sahip Mihalgazi ilçemiz örtü altı tarımda çok başarılı işlere imza atıyor. Seracılık alanındaki bölgesel başarımızı su ürünleri üretiminde yapacağımız hamlelerle desteklemeyi planlıyoruz. Bölgemizin su kaynakları ve iklimi bu iş için çok uygun." dedi.

Başkanlık görevini devraldığımızda yapacağımız ilk işlerden birisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen'in de desteğini alarak, ilçemizde kuracağımız "MİHALGAZİ TATLISU BALIKLARI ÜRETİM VE ARAŞTIRMA İSTASYONU" olacak.

Mihalgazi bölgesi taze sebze ve yeşillik diyarı olmasının yanısıra tatlısu balık üretimi konusunda da örnek olacaktır. Alternatif tarım ve hayvancılık ürünlerini tanıtıp yaygınlaştırarak, hem gençlerimize yeni iş imkanları açacağız, hem de bölge insanımızın ekonomik refah seviyesini artıracağız.

Bu merkezde yetiştireceğimiz damızlık balıklardan elde edilecek yavrular, bölgemizde üretim yapmak isteyen girişimcileri desteklemek amacıyla ücretsiz olarak verilecektir.

Kuracağımız araştırma ve yetiştirme istasyonunda Alabalık başta olmak üzere, Yayın, Tilapia, Panga balığı gibi alternatif türlerin de üretimi yapılacaktır.

Üretim merkezimizle entegre eğitim salonumuzda ise, yetiştirici adaylarına uygulamalı eğitimler verilecektir.

Üretim merkezinin yer alacağı arazi üzerinde oluşturacağımız yeşil alan ve nehirde ise vatandaşlarımızın piknik yapıp, balık tutarak keyifli vakitler geçireceği bir park rekreasyon alanı oluşturmayı hedefliyoruz.

Hafta sonları komşu il ve ilçelerden ziyaretçilerin akın edeceği bu cazibe merkezi, ilçemizin tanınırlığını, popülaritesini ve turizm değerini ciddi anlamda artıracaktır.