Çakırözer Eskişehirlilerle 'Ayağa Kalkıyoruz' dedi, Anayasa değişikliği teklifini protesto etti

  “Milletin egemenliğini saraya teslim etmeyeceğiz”

  “Geleceğimize, yarınlarımıza sahip çıkmak için sokaklardayız”

 CHP Eskişehir İl Kadın Kolları ile  Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Kadın Koları öncülüğünde   sokağa çıkan Eskişehirliler Anayasa değişikliği teklifine 'Hayır' demek için 'Ayağa Kalkıyoruz' dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de eylemlere katılarak Eskişehirlilerle birlikte Anayasa değişikliği paketini protesto etti.

 Eylemde konuşan Çakırözer, “Bizler geleceğimize, cumhuriyetimize, parlamenter demokrasimize sahip çıkmak için sokaklardayız. Milletin egemenliğini saraya taşıyacak Anayasa değişikliğine hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem de sokaklarda 'Hayır' diyoruz” dedi.

 ESKİŞEHİR

 CHP'nin yurt genelinde başlattığı 'Ayağa Kalkıyoruz' eylemine Eskişehirli yurttaşlar da duyarsız kalmadı. 3 gün süren eylemler boyunca sokağa çıkan Eskişehirliler ellerinde taşıdıkları 'Hayır' yazılı pankartlarla anayasa değişikliği teklifini protesto etti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de katıldığı eylemlerde Eskişehirliler 3 gün boyunca caddelerde, sokaklarda, cafelerde, meydanlarda 10'ar dakika ayağa kalkarak Anayasa değişikliği teklifini protesto etti.

 CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ve Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Kurt'un öncülüğünde Eskişehirli kadınların  bir araya geldiği CHP örgütü dün ikinci tur görüşmelerine başlanılan başkanlık sistemi teklifine karşı "Ayağa kalkıyoruz" dedi.

 CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN SOKAKLADAYIZ

 CHP'li Çakırözer de eylemlere katılarak, Anayasa değişikliği teklifini protesto etti.  Eylemde konuşan Çakırözer, “Bizler Türkiye'nin her yerinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizin, millet egemenliğinin elimizden alınmasına 'Hayır' diyoruz. Geleceğimize, cumhuriyetimize, parlamenter demokrasimize sahip çıkmak için sokaklardayız. Milletin egemenliğini saraya taşıyamayacaklar. Anayasa değişikliğine, tek adam rejimine hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem de sokaklarda 'Hayır' diyoruz ” dedi.

 

 

Anayasa değişikliği teklifinin parlamentodan geçeceğine inanmadığını dile getiren Çakırözer, “ Geçerse de milletimizin sağ duyusuyla 'Hayır' diyeceğine inanıyorum. Bu konuda hem yarınlarımız hem de geleceğimiz için kadınlara çok özel görev düşüyor, kadın erkek eşitliğini elimizden alacak olan bu rejim değişikliği cesur kadınlar sayesinde durdurulacak” dedi. Çakırözer, “Bizler 3 gün boyunca Saat 16:00, 17:00 ve 18:00'da ellerimizde 'Hayır' yazılı kırmızı pankartlarla 'Tek Adam Rejimi'ne hayır demek için alanlardayız. Çağrımıza kulak vererek, yarınlarımıza, geleceğimize sahip çıkan tüm yurttaşlarımıza özellikle de Eskişehirli kadınlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.