Gençlerle son dönemdeki TBMM çalışmaları, gündemdeki gelişmeler ve uluslararası ilişkiler hakkında sohbet eden Prof. Dr. Günay, gençlerin proje ve önerilerini de dinleyerek birer birer not aldı. Toplantıya katılan İl Başkanı Zihni Çalışkan ise sahada birlikte olmanın, ortak çalışmalar ve projeler yapmanın önemini vurguladı.

DURMADAN, YORULMADAN ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Prof. Dr. Günay, “Ülke olarak uluslararası platformlarda çok önemli mücadeleler veriyoruz. Bu durum hem askeri hem de siyasal alanda sürüyor. Bizler Avrupa Konseyi toplantılarında hem ülkemiz hem bölge ülkeler ve dostlarımız hakkındaki her konuda söz sahibi olarak gerekli açıklamaları yapıyor, bu konularda farkındalığı artırıyoruz. İletişim çok değerli. Bu konulardaki açıklamalarımız, konuşmalarımız, birebir görüşmelerimiz sonucunda fikirleri değişen birçok meslektaşımız oluyor. Ancak tabii tamamen hem ülkemiz hem de dost ülkelere karşı art niyet besleyenlerde var. Bunlara da gerekli yerlerde gerekli cevabı vermekten asla geri durmuyoruz. Bunun yanında tabii yerelde de çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. İlçelerimizdeki, köylerimizdeki konular ile alakalı hem Ankara’da takiplerimizi yapıyor hem de bu konuları yerinde incelemek üzere ilçelerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yani kısacası hem uluslararası arenada hem de yerelde durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Siz gençlerin fikirleri, önerileri ve projeleri de bizlere ışık tutuyor. Gelecek sizin. Bu yüzden sizden dinlediğim fikirlere, projelerinize ayrı bir önem veriyor onlar için de elimden geleni yapıyorum. Sizlerin enerjisi ile şehrimizi, ülkemizi ve bölgemizi çok daha iyi noktalara taşıyacağımıza şüphem yok.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

GENÇLERDEN GÜNAY’A TEŞEKKÜR

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Musab Tayyib Altınkayak ise ‘’Bizler için her zaman ulaşılabilir olan, fikirlerimize, önerilerimize değer veren ve projelerimiz için bizleri hep destekleyen Sayın Vekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay Hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu. 

SREBRENİTSA ŞEHİTLERİ ANILDI

Prof. Dr. Günay, gençler ile birlikte toplantı sonrası Gençlik Kolları İl Başkanı Musab Tayyip Altınkaynak ve yönetimi ile Dede Korkut Parkı’nda Srebrenitsa Katliamında hayatlarını kaybetmiş şehitleri andı. Ayrıca Dede Korkut Parkı’ndaki vatandaşlara bu konuda farkındalığı artırmak amaçlı kitap ayracı ve bilgilendirme notları hediye edildi. Günay “Dede Korkut Parkı’nda açık havanın tadını çıkaran vatandaşlarımızla buluştuk, birlikte çay içtik ve sohbet ettik. Çok değerli görüş ve önerilerini dinledik.”