Medeniyet, şehirler, demokrasi ve yerel yönetim uygulamaları konusunda görüş ve deneyimlerini paylaşan Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye’de başarılı şehircilik uygulamaları denilince,  örnek olarak akla gelen şehrin milletvekili olmaktan tüm Eskişehir’de yaşayanlar gibi,  gurur duyduğunu söyleyerek, Eskişehir’deki başarı öyküsünü katılımcılara anlattı.

“Yerel yönetimlerin bakış açısı, insan odaklı olmak zorunda. Şehirler, sadece binalar, yollardan ibaret değildir.  Şehir,  24 saat yaşayan canlı organizmadır. Bu organizma içinde insanlar öğrenir ve gelişir. Bu açıdan şehir bir okuldur ve eğitir.” diyen Süllü konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehirlerde arazilerin sağladığı ekonomik rant için yeşil alanları yok eden,  insanların hizmetlere erişimi yerine araçları ulaştırmayı amaçlayan, temiz enerji yerine termik santraller kuran anlayış, o şehirde yaşayan vatandaşları huzursuz ve mutsuz bir yaşama mahkum eder.  Eskişehir’de ise belediye başkanlarımızın insan odaklı yerel yönetim anlayışı ile Eskişehirliler mutlu ve huzurlu yaşamaktadır. Bu başarı da en büyük pay kendisi için yapılanları benimseyen ve bunun karşılığını veren Eskişehirlilerindir. Nasıl bir şehirde yaşamak istediğini o şehirde yaşayanlar belirler.”