Tarımda yaşanan sıkıntılar ve oynanan oyunlar yüzünden oldukça dertli olan 40 yıllık çiftçi Naci Erdemli bakın bize neler anlattı;

"Tarımda kesinlikle bir politika yok. Çiftçi yarın ne ekeceğini bilmiyor. Tarımdaki belirsizlik hayvancılığı da etkiliyor. Arpa buğday ekimini bıraktığımız için artık saman da çıkmıyor ve samanı ithal etmek zorunda kalıyoruz. Girdiler yüksek olduğu için de bizler eti yüksek fiyatlardan yiyiyoruz. Denklem çok basit aslında ama özellikle bu noktada bir politikamız olmadığı için bizler büyük problemler yaşıyoruz.

Tarım bizim için çok önemlidir. Bizler şu anda taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Sistemdeki bu yanlışları gördüğüm için aday oldum. Tam 40 yıldır sektörünün içindeyim. Yaşanan sorunları bizzat kendim çekiyorum. Ne demişler?  Hekimden sorma, çekenden sor ...

Eskişehir adına çok şeyler yapmak istiyorum. Çiftçilerimizin sesi olmak, onları temsil etmek istiyorum. Uzun yıllardır Ziraat Odası'nda da görev yapıyorum ve tüm çiftçimize, tüm köylümüze dokunan biriyimdir. Köylerimiz boşalmış durumda. Gençlerimiz köyde kalmıyor, kalana da kız vermiyorlar. Kötü tarım politikaları yüzünden sistemde inanılmaz derecede sorunlar yaşanıyor. Benim çiftçim, benim köylüm diye çığırtkanlık yapmakla artık kandıramazsınız. Bizzat taşın altına elinizi sokmanız gerekiyor ve yanlışları düzeltmeniz gerekiyor. Bunu yapmaz isek kısa sürede tamamen dışa dönük bir yapıya geçeceğiz.

Tarımda dünya üzerinde kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken şu düştüğümüz duruma bakın. Çiftçi kazanacak ki ülke kazanacak. Kokuşmuş sistemi yeniden dizayn etmek için yola çıktım. Bana görev verilirse de Türkiye'yi yeniden kendi kendine yetebilen bir yapıya kavuşturacağım. İYİ parti politikaları resmen reform niteliğindedir. Mevcut yapıda mazotu bugün zenginlere yatlarıyla rahat rahat gezsinler diye litresi 1.8 TL dan veriyor bu hükümet. Çiftçi ise litresine 5.7 liraya yakın para ödeyerek üretim yapmaya çalışıyor. Böyle bir saçmalık dünyanın başka hangi ülkesinde var merak ediyorum.

Tarım ile teknolojiyi birleştirerek yüksek üretkenliğe ulaşmamız lazım ama tarım yapamıyoruz ki teknoloji ile birleştirelim. Sandalyenin bir bacağı hep kırık. Ne zaman üzerine oturmaya kalsanız soluğu yerde alıyorsunuz. Dünyaya bakış açımızı artık değiştirmemiz gerekiyor. Eskişehir'de, İç Anadolu Bölgesinde her şeyi yetiştirebiliriz ama hiç birşey yetiştiremiyoruz. Tarlalar boş duruyor.

Mazotta 67.8 vergi yükü var. Yatın katın varsa denizde vergi sıfır. Bunu anlayabilmek mümkün değil. Örneğin pırlantada da vergi sıfır. Üreticinin sırtına yüzde yetmişe yakın vergi yükü koyarsanız bitirirsiniz. O zaman da insanlar karınlarını sıfır vergiye sahip pırlanta yiyerek doyuracaklar herhalde. Bu adalet değildir, tarımı bitirmek için oynanan oyunlardır.

Gelin aklımızı başımıza toplayalım ve bu güzel ülkemiz üzerinde oynanan oyunları artık fark edelim. İYİ parti ile ülkemizi yeniden güzelleştirelim. Türkün Türkten başka dostu yoktur.

İYİ parti Eskişehir'de en az 3 milletvekili çıkarabilecek kadar iyi durumdadır. Büyük bir problem olmazsa biz bunu başaracağımıza inanıyoruz. Türkiye bizlerle İYİ olacak.

Hep birlikte ülkemizi çocuklarımıza rahatça emanet edebileceğimiz bir noktaya taşıyalım. Bende geleceğimi düşünüyorum diyen her bir yurttaşımızı İYİ parti çatısı altına bekliyorum"