OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile mesleklerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ile Semih Özakça işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevinin 111, tutukluluk sürelerinin 35’inci gününde. CHP’li Çakırözer Eskişehir’de öğrenimini tamamlayan ve bir süre Eskişehir’de de görev yapan Nuriye Gülmen ile Doğançayırlı Semih Özakça’yı tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti.  Çakırözer ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının kritik evreye girdiğini söyleyerek, hükümete çağrıda bulundu.

Yaşananların vicdanlarda derin yaralar açtığını, bütün dünyanın gözleri önünde insan haklarının iktidar eliyle çiğnendiğini dile getiren Çakırözer, Gülmen ve Özakça’nın haklı taleplerinin karşılanmasını istedi.

NURİYE VE SEMİH ÖLMESİN

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sadece şekerli şu içtiğine değinen Çakırözer, “Nuriye Gülmen 14, Semih Özakça 23 kilo vermiş. Sadece şekerli su içiyorlar. İkisinin de sağlık durumları kritik, iki genç insan ölüme yaklaşıyor. Kaygılıyız.  Kasları eriyor, kalp problemleri başladı. Yürümekte dahi zorlanıyorlar. Hükümet bir an önce harekete geçmeli. Nuriye ve Semih ölmemeli, yaşamalı. Tutukluluk halleri sona ererek, asıl talepleri olan çok sevdikleri öğretmenlik mesleğine geri dönme talepleri yeniden gözden geçirilmelidir” dedi.

ESKİŞEHİR’E SELAM SÖYLEDİLER

Gülmen ve Özakça’nın Eskişehir selam söyleyip, özel teşekkür ettiklerini de dile  getiren Çakırözer, Gülmen ve Özakça’nın, “'Öncelikle Eskişehir’de haklı taleplerimiz için mücadele veren, bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz ve bayramlarını kutluyoruz. Adalet için yürüyenlerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekillerinin ve herkesin bayramlarını kutluyoruz.  OHAL koşullarında haksızlıklara karşı bir şey yapılamaz deniyor ama biz sesimizi duyuruyoruz ve duyurmaya da devam edeceğiz. Biz vicdanlarda kazandık şimdi sırada hukuken de haklı olduğumuz davamızı kazanmak var. Bizlerin yanında olan herkese teşekkürler” dediklerini aktardı.

AÇLIK GREVİNE SON VERİN ÇAĞRISI

Ziyareti sırasında görevlerine iade edilene kadar açlık grevine devam edeceklerini söyleyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya açlık grevini sona erdirmeleri çağrısında bulunan Çakırözer, “ Herkes sizin talebinizin haklı olduğunu görüyor ve onbinler bu haklı taleplerinizin yerine getirilmesi, ülkede adaletin sağlanması için yürüyor. Adalet Yürüyüşümüze devam eden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da göreve iade taleplerinizin sonuna kadar arkasında ama Genel Başkanımız da açlık grevini sonlandırmanızı, hayatlarınızı karartmamanızı istiyor. Lütfen hayatınıza kıymayın, açlık grevinin sonlandırın” dedi.