CHP Milletvekili Yüksel 71 Evler Mahallesi’nde vatandaşlarla referandum sürecini konuştu. Yüksel, "Gönül verdiğiniz partileri bir kenara bırakın. Bu seçim partiler üstü bir mesele; memleket meselesi. Oyunuzu kullanırken duygularınıza göre değil, mantığınıza göre karar verin. Oy kullanırken çocuklarınızın geleceğini düşünün" dedi.

 

CİNSEL İSTİSMAR YASASINI HATIRLATTI

 Mahalle sakinlerinden kimi vatandaşların, "AKP ne getirirse getirsin; evet" sözleri üzerine Yüksel; birkaç ay önce AKP tarafından TBMM'ye getirilen ve ülkedeki yoğun muhalefet sonucu geri çekilen cinsel istismar yasasını hatırlattı. Eskişehir Milletvekili Yüksel; "O yasa geçseydi 12 – 13 yaşındaki kız çocuklarına tecavüz eden sapkınlar, bu küçük çocuklarla evlenebilecek ve suçsuz sayılacaktı. Böyle bir yasaya evet der miydiniz?" diye sordu. Bu örnek üzerine mahalleliden "hayır" sesleri yükseldi.

 

NEYİ OYLAYACAĞINIZI ARAŞTIRIN

 Genel seçimlerde ya da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verdiğiniz hiç önemli değil diye konuşan Cemal Okan Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir partiye, bir kişiye veya bir görüşe duygusal bağınız olabilir. Fakat bu seçim tüm bunların üzerinde. Hiç kimsenin hayatı baki değil. Bugün o koltukta oturanın yarın ne olacağı belli değil. O koltuğa, bu kadar yetkiyi vermeyin. Ülkenin anahtarını tek bir makama teslim etmeyin. Bağımsızlığını ve özgürlüğünü cephede kazanmış bir milletin; iradesini ve geleceğini tek bir kişinin hakimiyetindeki makama vermesi düşünülemez. Mantığınız, duygularınızın önüne geçsin. Sandık başında çocuklarınızı, torunlarınızı düşünün."