“REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, TOPLUMSAL HUZUR İSTİYORUZ”

Alpu’nun Bahçecik, Karakamış ve Osmaniye mahallelerinde yurttaşlarla bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Çakırözer, “Ülkemizin en önemli sorunu güvenlik. 2002 yılında sıfır noktasındaki terör 15 yıl sonra onlarca, yüzlerce can almaya devam ediyor. Son olarak İstanbul ve Kayseri’de gerçekleşen terör saldırıları Alpu köylerimizi de acıya boğmuş durumda. Siyasi iktidar can güvenliğimizin sağlanması konusunda çok büyük bir başarısızlık içindedir. Hal böyleyken tartışılması gereken konu Başkanlık Sistemi olmamalıdır. Bizler rejim değişikliği değil, tek adam yönetimi değil, toplumsal huzur istiyoruz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Bahçecik, Karakamış ve Osmaniye mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşlarla talep ve beklentileri hakkında sohbet eden Çakırözer, ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

2002 yılında bitme noktasına gelen terörün yeniden azdığını, son bir yıl içinde çok büyük artış gösterdiğini belirten Çakırözer, “Ülkemizin en önemli sorunu güvenlik ve giderek artan terör saldırıları. Artan terör saldırıları yüzlerce can almaya devam ediyor. Sadece bir yıl içinde yüzlerce yurttaşımızı şehit ettik. Geçtiğimiz hafta İstanbul ve Kayseri’de art arda gerçekleşen terör saldırıları, her gelen şehit haberi hepimizi yasa boğuyor” dedi.

Ziyaretleri sırasında CHP’li milletvekili Çakırözer’e Alpu ilçe Başkanı Özgür Sarı da eşlik etti. Vatandaşın önceliği ve gündeminin rejimi değiştirmek değil, terörle mücadele olduğunun altını çizen Çakırözer, “Hergün asker, polis ve sivil yurttaşlarımızın hayatına kasteden terörün neden olduğu acılar, şehit haberlerinin geldiği ülkemizde temel ihtiyaç Başkanlık Sistemi değildir. Türkiye’nin gündemi terörle mücadeledir, Türkiye’nin güvenliği, yurttaşlarımızın can güvenliğidir” dedi.

İktidar sorumluluğunu üstlenmeli

Türkiye’deki yurttaşların en büyük arzusunun Türkiye’de terörün son bulması ve toplumsal barışın birlik ve beraberlik içerisinde sağlanması olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Gerek siyasiler, gerek yurttaşlar teröre karşı hep birlikte uzlaşı sağlamalıyız. Hepimizin ortak dileği terörün sona ermesi, ülkede barış ve huzur ortamının sağlanması, Türkiye’nin bir an önce bu beladan kurtulmasıdır. Biz sorunun çözümü için her türlü desteğe hazır olduğumuzu söyledik ve söylemeye devam ediyoruz. Zorluklardan ulusça birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde çıkacağız. Ama iktidarın güvenlik zafiyeti konusundaki beceriksizliklerinin sorumluluğunun üstlenmesi gerekir” dedi.