Baksan Sanayi Sitesi esnafının sorunlarını dinleyen Sakallı, “Kendilerince ‘Avrupa kenti’ diye tanımlanan bir şehirde, şehrin göbeğinde, 10 bin esnaf kardeşimin olduğu bir yer, içler acısı halde. Belediyecilik anlamında hiçbir şey yok. Yapılan hiçbir şey yok, yapılacak hiçbir şey yok. Baksan, adeta kaderine terk edilmiş bir durumda” dedi.

MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRELİM

“Gelin biz bu Baksan’ın makus talihini 1 Nisan’dan sonra değiştirelim” diyen Sakallı, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İnönü savaşları esnasında, İnönü’ye bir telgraf çekmiş ve ‘siz orada sadece düşmanı yenmekle kalmadınız, milletin makus talihini de yendiniz’ demişti. İşte 31 Mart seçimleri de hem Tepebaşının hem Odunpazarının hem Eskişehir’in hem de Baksan’ın makus talihini yenmek ve değiştirmek için tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim ki şehrimiz ve hemşerilerimiz üretsin, kazansın.”

BURSA YOLUNA SHOWROOM VE ÇARŞI SÖZÜ

Baksan ziyaretinde Eskişehirlilere bir de müjde veren Sakallı, “Allah nasip ederse 5 yıl içerisinde Bursa yolunda; İnegöl’de ve Bursa’da olduğu gibi hem mobilya sektörü hem de diğer sektörler için pırıl pırıl, ışıl ışıl showroomlar, mobilya AVM’leri, çarşılar yapacağız. Aksi halde bu şehrimiz diğer şehirlerle rekabetini sağlayamayız. Çalışırsak, gayret edersek, uğraşırsak, el birliği, dil birliği, gönül birliği yaparsak, omuz omuza yürürsek hem Baksan’ın hem Tepebaşının hem de Eskişehir’in talihini değiştirebiliriz” diye konuştu.