Sarıcakaya yolu ile konuşan Sakallı, “Birkaç gün önce, söz verdiğimiz gibi Alpu- Eskişehir yoluna başladık. Sarıcakaya yolunun da ihalesi, yer teslimi yapılmıştı. Ama orada orman alanı, sit alanı çıktığı için aksamıştı. Sarıcakaya yolunun yapımına nisan ayında başlıyoruz. Türkiye’de başlamış olan hiçbir iş yarım kalmaz. Sarıcakaya yolu da en kısa zamanda tamamlanmış olacak” dedi.

TARIMSAL SULAMA ELEKTRİKSİZ YAPILACAK

Sarıcakaya’da gölet yapımlarının tamamlanacağının müjdesini veren Sakallı, şunları söyledi: “Laçin Göletinin yüzde 40’ı tamamlandı, yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. Dağküplü ve Çatacık göletlerini Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Dağküplü, Çatacık, Laçin göletlerini yaparsak 2020’den itibaren Sarıcakaya ve çevre illerimizde tarımsal sulama elektriksiz yapılacak. Hemşerilerimiz elektrik ücreti ödemeyecek. Elektrik ücreti, tarımsal faaliyetlerin en önemli girdilerinden biri, bunu beraberce çözmüş olacağız. Sulama Birliğinin yükünü hemşerilerimizin üzerinden alacağız. Bütün masrafları, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu üzerinde olacak. Mayıslar bölgesinde takip ettiğimiz jeotermal su kaynakları var. Bu su kaynağını Sarıcakaya’nın menfaatine nasıl değerlendirilmesi gerekiyorsa onu yapacağız.”

SARICAKAYA SERA TEŞVİK BÖLGESİ OLACAK

“Sarıcakaya’yı bir sera teşvik bölgesi haline getireceğiz” diyen Sakallı, “Bu bölgede seracılık yapan, sera üretimi yapan, serada üretim yapan tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız, masraflarını azaltma için elimizden gelen ne gelirse yapacağız. Sera kurulumundan, üretimine kadar her konuda belediye olarak arkasında olacağız” ifadelerini kullandı.

Sarıcakaya’da ipek böcekçiliğinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleneceğini söyleyen Sakallı, “Sarıcakaya’da Kozabirlik’i yeniden canlandıracağız. Mihalıççık’ın Dinek köyünde ipek böcekçiliği yapmış biri olarak söylüyorum. Orada yeniden ipek çekmeye başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde hayvancılığı, tarımı sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

SARICAKAYA’YA MESLEK YÜKSEK OKULU SÖZÜ

Sarıcakaya ilçesine Milletvekili Nabi Avcı’nın destekleri ile halk eğitim binası kazandırıldığını ifade eden Sakallı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı’nın destekleri ile Sarıcakaya’ya bir de meslek yüksek okulu kazandıracaklarının müjdesini verdi.