Atay, “Mayıslar’ın su sıkıntısı kalmayacak” dedi. Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Atay, Sarıcakaya’nın mahallelerini gezmeye devam ediyor.

Vatandaşlarla bir araya gelen CHP Belediye Başkan Adayı Şafak Atay, “Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için Büyükşehir Belediyemiz ve ESKİ ile koordineli şekilde çalışacağız. İlçemize bağlı tüm mahallelerin sorunlarını birlikte çalışarak çözeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN, SARICAKAYA’YA ÖZEL ÖNEM VERİYOR

Sarıcakayalıların sorunlarını bildiğini ve yerinde tespit ettiğini belirten Atay, Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra ESKİ’nin ilçeye hızla alt yapı atağına geçtiğini hatırlattı. Atay, çalışmaların tüm hızıyla süreceğini belirterek “Sarıcakayamızın ve Mayısların sorunlarını biliyoruz. Büyükşehir Yasası çıkmadan önce ilçemize ve Mayıslara yapılmayan yatırımlar, yasa çıktıktan sonra ESKİ tarafından hızla yatırım atağına geçilerek hayata geçirildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in ilçemize yönelik kırsal ve tarımsal desteklerinin yanı sıra gerçekleştirdiği bu alt yapı hamleleri çok büyük değere sahip. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımız ile koordineli bir şekilde çalışarak Sarıcakaya ve Mayısların tüm sorunlarını çözeceğiz. Sarıcakaya bizimle birlikte potansiyelini hayata geçirecek dedi.

ESKİ’DEN SARICAKAYA’YA YAKLAŞIK 1 MİLYONLUK YATIRIM

Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra Büyükşehir Belediyesi, Sarıcakaya ve mahallelerine yönelik yatırım atağına geçti. ESKİ başta Mayıslar, Düzköy, İğdir, Beyköy, Laçin, Örencik, İğdir, Kapıkaya, Dağküplü ve merkez ilçe olmak üzere içme suyu hattı, içme suyu depo tadilatı, drenaj, kaptaj, sondaj çalışması otomatik klorlama cihazı ve enerji nakil hattı yatırımlarını hayata geçirdi. ESKİ’nin ilçeye yaptığı yatırım tutarı ise yaklaşık 1 Milyon TL oldu.