İçişleri Bakanlığı tarafından kırmızı listede aranan terörist “Şahin Çilo” kod adlı Ferhad Abdi Şahin ile Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar Özel Temsilcisi Virginia Gamba arasında imzalanan anlaşmaya dikkat çeken Sazak; “Necip Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu kişilerin içerisinde bulunduğu kirli oluşumların ülkemize tehdit oluşturulmasına göz yumulması kabul edilemez” dedi.

EN ÇOK ARANAN TERÖRİSTLER LİSTESİNDE:

Sazak, adı geçen kişinin PKK Terör Örgütü liderliği kapsamında en çok aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde” yer aldığının altına çizdi.

ABD’Lİ SUBAYLARIN YER ALDIĞI EKİPTE:

MHP’li Milletvekili ayrıca söz konusu teröristin Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgesini ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Özel Harekât subaylarının da yer aldığı ekipte yer aldığını belirtti.

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM:

Sürecin takipçisi olacağını belirten MHP’li Sazak, bu kapsamda yanıtlaması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na aşağıdaki soruları sordu:

En çok aranan teröristler listesinde olan birine ülkeye giriş izni veren İsviçre’ye karşı bir girişim bulunulmuş mudur?
Eli kanlı terör örgütü mensuplarını muhatap kabul ederek anlaşma imzalayan BM’nin bu kararına karşı BM nezdinde herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur?