Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl delegesi Sebahattin Tetik, Çifteler Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı.

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde CHP Eskişehir'de aday adayları bir bir belli olmaya başladı.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sebahattin Tetik, Çifteler Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı. Asıl açıklamayı Çarşamba günü yapmayı planlayan Tetik; "Daha güzel bir belediyecilik için partim hangi görevi layık görürse en iyi şekilde yapmaya çalışacağım."dedi.

KAZIM KURT TARAFINDAN SİYASETE KAZANDIRILDI

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ile birlikte bir çok projeye imza atan Sebahattin Tetik, "Avrupalı siyasetçilerle belediyelerimiz arasında köprü oluyorum. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt, beni siyasete soktu. İki dönemdir İl delegesiyim. Ben siyaseti kısır çekişme değil, halka hizmet olarak yapmak istiyorum. Çocukluğumu geçirdiğim Çifteler ne yazık ki geri kaldı. Ben aday olmam halinde Avrupa’dan getireceğim yatırımcılarla burasını turizm merkezi haline getireceğim. Çifteler’de göçü önleyerek, Eskişehir’de hak ettiği yere getireceğim." dedi.

SEBAHATTİN TETİK KİMDİR?

1969 yılında Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gözeli (Manoğuz) Köyünde doğdu. Boyunluoğlu aşiretine (18 köy) mensup olan Sebahattin Tetik, ilk ve orta öğrenimini Eskişehir’in Çifteler ilçesinde tamamladı. Hayatının 5 yılını Hollanda’nın Amsterdam kentinde, 30 yılını ise Belçika’nın Gent şehrinde geçiren Tetik, burada gıda ve finans sektöründe devam ettirdi. Bir süre sonra tekrar Türkiye’ye yerleşen Tetik, Y.Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç gibi isimlerle çalışarak, Avrupalı bürokratları Türkiye'de ki medya sektörüne ekledi. Şimdi ise Uluslar arası danışmanlık hizmeti veriyor.