SEYİTGAZİ-AFYON YOLUNU TAMAMLAYIN!

CHP’li Çakırözer, kentin ulaştırma konusunda çözüm bekleyen acil sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Ahmet Arslan’a aktardı. Seyitgazi-Afyon yolunun ne zaman tamamlanacağını soran Çakırözer, “Afyon’dan Eskişehir’e Afyonlu değerli yurttaşlarımız rahat seyahat ediyor ama Eskişehir il sınırına gelince, ne hikmetse, Kırka’ya gelmek için 40 takla atmak gerekiyor. Seyitgazi-Kırka-Eskişehir arasında yer alan Afyonkarahisar karayolunun, Afyon il sınırları içindeki bölümünün duble yol yapıldı. Kırka-Seyitgazi- Eskişehir yolu hem dar, hem virajlı ve bu yolda çok sayıda kaza yaşanıyor. Yolun bir kısmı hala yapılmadı. Bu yolun bir an önce tamamlanması lazım. Ayrıca Mihalıççık-Beypazarı yolunun kara yolu ağına alınması ulaşımı çok rahatlatacaktır, Mihalıççıklıların da ulaşımını sağlayacaktır” dedi.

Çakırözer, Karayolları 46’ncı Şube Şefliğinin şehir içinde yer alan şantiyesinin şehir dışına alınması için verilen yeri de hatırlatarak, onun da programa alınmasını istedi.

BAŞBAKAN’A ESKİŞEHİR’DEN UÇUŞ OLMADIĞINI HATIRLATIN

Çakırözer, Bakan Arslan’dan bir kez daha Anadolu Üniversitesi Havalimanı’nın aktif kullanımı için de yurt içi ve yurt dışı tarifeli uçuş başlatılmasını istedi. Görüşmeler sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ın Eskişehir ziyaretini hatırlatan Çakırözer, “Başbakan Eskişehir’i ziyaretinde ‘Eskişehir’den uçağa binerseniz üç saatte 56 ülkeye uçarsanız’ diyor. Sayın Yıldırım’ın Eskişehir’imizi örnek göstermesi bizler için gurur verici. Fakat Eskişehir’e bunca övgü yapılıyor ama Eskişehir’de uçak seferleri yok. Eskişehir havalimanı hizmet kalitesi ve sürekliliği ile havacılık sektörüne her yönden büyük katkı sağlayacak potansiyele sahip., Eskişehir'e hem ulaşım hem de ticari alanda lojistik merkez oluşturulmasına katkı sağlanması adına uçuşlar bir an önce başlatılmalıdır” diye konuştu.

ÜLKELERİ İLERİ GÖTÜREN ÖZGÜRLÜKLERİDİR

Görüşmeler sırasında Wikipedia’ya sansürü ile internet kısıtlamalarını da Bakan Arslan’ın gündemine getiren Çakırözer, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu vasıtasıyla dünyanın en büyük elektronik ansiklopedisi Wikipedia’ya Türkiye’den erişim kaldırılmış durumda. Türkiye, Twitter’dan en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan ülke olarak kayıtlara geçmeyi sürdürüyor. Hepimizin bilginin özgürce dolaşımdan yana olması gerekiyor. İşinize gelmeyen bilgilerin dolaşımını engellemeyi sürdürdüğünüz için ülkemiz uluslararası raporlarda hızla irtifa kaybediyor. Bilgiye erişimi engelleyen ve bilginin özgürce dolaşımını kısıtlayan ülkeler ne yazık ki demokrasi liginde de arka sıralarda kalıyor. Ülkeleri ileri götüren şey,  yapılan yollar, köprüler, alt geçitler değil, dünya ülkeleri arasında vatandaşlarına sağladığı özgürlük alanının ne kadar geniş olduğudur” dedi.