YÜZME HAVUZU AÇILIŞI BAŞKA BAHARA MI KALDI?

Süllü, şehir merkezinde yeralan Atatürk Stadyumu, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, basketbol sahalarının yerle bir edilmesi ile spor tesisi konusunda yaşanan eksikliğin yarattığı sorunlara dikkat çekti. Özellikle, Eskişehirlilerin uzun yıllar yüzme alanında taleplerini karşılayan kapalı yüzme havuzunun,yeni havuz tamamlanmadan yıkılması ile yüzme öğrenen çocuklar, sporcular ve yüzme için havuzdan yararlanan Eskişehirlilerin mağdur edildiğini vurgulayan Süllü, Yenikent Mahallesi’ndeki olimpik yüzme havuzu inşaatını yerinde inceledi. İnceleme sonrasında, havuz inşaatının %60 seviyelerinde olduğunu açıklayan Süllü,  Bakana verdiği soru önergesinde,  2014 yılında yapımına başlanan, 2017 yılında açılacağı söylenen ancak, halen inşat halinde olan olimpik yüzme havuzunun ne zaman tamamlanacağını sordu. Ayrıca, havuzun tamamlanmaması nedeni ile milli sporcularımız ve amatör kulüp sporcularımızın antrenmanlarını çevre illerde yapmak zorunda kaldığını söyleyen Süllü, Bakanlığın bu soruna acilen çözüm getirmesini istedi.

AMATÖR KLÜPLERE VERİLEN SÖZ UNUTULDU MU?

Süllü, yeni stadyumun inşası için, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait biri, Demirspor’a tahsisli 4 adet saha, idari bina ve soyunma odalarının olduğu tesislerin yıkımında amatör kulüpler için başka bir yerde bu sahaların oluşturulacağı sözü verildiğini hatırlattı. Ancak, bu sözün tutulmadığına venüfusu daha az şehirlerde bile amatör kulüplerin yararlanabileceği sahaların çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Süllü, Eskişehir’de amatör kulüpler açısından sahaların yetersiz olduğunu söyleyerek Bakanlığa tesis yapımlarını sordu.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Süllü;  Eskişehir’de eski ve yeni stadyum alanı ve yapımları konusunda bir bilgi kirliliği yaşandığını vurgulayarak yıkılan Atatürk Stadyumu arazisinin ne karşılığı TOKİ’ye devredildiği ve Türk Dünyası Kültür Vakfı’nın bu işin neresinde olduğu sorularını Bakan Kasapoğlu’na yöneltti. Ayrıca, eski Vali Güngör Azim Tuna’nınyeni stadyumun Türk Dünyası Kültür Vakfı bütçesi ile yapıldığı açıklamasını hatırlatan Süllü,

“Yeni stadyum inşası hangi kurum/kuruluş bütçesinden karşılanmıştır ve ne kadara mal olmuştur? Eskişehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü yeni stadyum için ne kadar harcamıştır” sorularını sordu.

ATATÜRK STADYUMU ADI UNUTTURULAMAZ

Yeni stadyuma,  “Atatürk Stadyumu” isminin verilmesi yönündeki Eskişehirlilerin ısrarlı talebinin yoğun gündem içinde unutturulduğunu söyleyen Süllü, Bakanlığın bu konuda uygulamasının ne olacağı sorusunu da Bakana yönelterek bu konunun takipçisi olacakları açıklamasını yaptı.