Süllü, Alpu yolu yapımının yıllardır gerçekleşmemesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a verdiği soru önergesine gelen cevabın,  yolun başladığı açıklamalarının hemşerilerimizi kandırmaya yönelik olduğunu göstermesinden üzüntü duyduğunu belirtti.

09 Ocak 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na verdiği soru önergesine, 08 Mart 2019 tarihli yazılı cevaba göre, yolun Eskişehir – Alpu arasındaki 39 Km’lik kısmının projelendirme aşamasında,  Alpu – Mihalıççık kısmının ise hiç gündemde olmadığını söyleyen Dr. Jale Nur Süllü: “2 sefer ihaleye çıkan yol ile ilgili olarak verdiğim yazılı soru önergesine Bakanlıktan gelen cevap çok ilginç “Alpu yolunun ülke ekonomisi ve ticaretine önemli katkı sağlayacağı amaçlanarak; Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yolun “Bölünmüş Yol” olarak yeniden projelendirilmesi teklif edilmiştir, Bu nedenle Eskişehir - Alpu Yolu için bölünmüş yol olarak proje revizyonuna gidilmiş olup proje çalışmaları devam etmektedir” denilmekte.

MİHALIÇÇIK YİNE ÜVEY EVLAT

 Süllü, “ Bakan, Mehmet Cahit Turhan’ın verdiği cevapta “Alpu – Mihalıççık yolunun bölünmüş yol olarak yapılması ise gelecekte oluşacak trafik taleplerine bağlı olarak bütçe imkânları dâhilinde ileriki yıllarda değerlendirilecektir.” denilerek, yolun Alpu – Mihalıççık kısmının projesinin bile belirsiz bir sürece bırakılarak, Mihalıççıklılara üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi. Ayrıca Süllü, gerçekleşen kazalar ve birçok can kaybı ortadayken bakanlığın nasıl bir talep beklediğini anlamadığını belirtti.

ESKİŞEHİRLİLER’İ KİMSE KANDIRMAYA KALKMASIN

Süllü, sözlerine şöyle devam etti: “AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı, il başkanı ve partililer ise birkaç makine ile poz vererek yolun yapımına başlıyoruz diye yerinde açıklama yaparak poz veriyor. Oysa Bakanlık, henüz yolun projelendirme aşamasında olduğunu belirttiğinden bu çalışmanın başlatıldığını söylemek mümkün görünmüyor.  Hangisi gerçek, kim yalan söylüyor, Eskişehirliler çok iyi biliyor. Bizler, çok gördük olmayan projelere temel atmasını,  iş makineleri önünde poz verilmesini. 2017 ve 2018’de de aynı yolda iş makineleri ile verilen pozları unutmadık. Yine bir seçim öncesi Sarıcakaya yoluna ilk asfaltı döküp daha sonra sesi çıkmayanları da unutmadık.“

Yine AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıcakaya’da dün, Sarıcakaya yolunun başlayacağı müjdesini vermektedir. Ancak, 2019 yılı yatırım programında bu yol tıpkı diğer ölüm yolları gibi ne yazık ki yok.  Artık, vatandaşı kandırarak umutlandırmak yerine,  Alpu Yolu, Seyitgazi – Kırka Yolu, Sarıcakaya Yolu’nda daha fazla canımız yanmadan çözüm için gereği yapılmalıdır. Kimse Eskişehirlilerin aklı ile alay etmesin. Eskişehirlileri kimse,  böyle göstermelik şovlarla kandıramaz. Eskişehir – Alpu Mihalıççık yolunun bölünmüş yol olarak yapılması için bizler, mücadele verirken yanımızda olmayanlara da cevabı Eskişehirliler verecektir.” dedi.

ŞOV UĞRUNA İNSAN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

 Göstermelik çalışmalarının olduğu noktadaki incelemede, girilen tarlalardaki mülkiyet sorunları yanı sıra hiçbir bilgilendirme ve uyarı tabelası olmadığına da dikkat çeken Süllü şöyle devam etti: “ Bir çalışma yapıldığında hele böyle büyük bir yol yapım çalışmasında yüklenici firma, ihale bedeli, işin cinsi bilgilerini içeren bir tabela olması gerekir. Bunun olmaması bile işin göstermelik olduğunun kanıtıdır. Bundan da önemlisi yol kenarlarında çalışma yapıldığına dair hiç bir uyarı yok ve önlem alınmamış. Kazı ile oluşan kot farkının yol darlığının yarattığı tehlikeyi daha arttırdığını gördük. Acilen gerekli önlemler alınmalı, şov uğruna canların yanmasına yol açılmamalıdır” dedi.