Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Eskişehir Haber26 Genel Yayın Yönetmeni Saadet Yörükçü'nün sunduğu canlı yayın programına katılarak izleyicilerle buluştu. Taşel, gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin uzun zamandır seçime hazır bir şekilde çalışmalara devam ettiğini belirten Taşel, bu noktada özellikle sandık güvenliği ve eğitimlerinin başta geldiğini vurguladı. Sandıklara sahip çıkmanın 81 ildeki en önemli öncelik olduğunun sıklıkla altını çizen İl Başkanı Taşel, vatandaşa bu konuda hiçbir tereddüt bırakılmayacağının da sözünü verdi.

Taşel ayrıca, yaklaşan genel seçimin hem 'demokrasiyle taçlandırılması' hem de halkın yararlarının tekrar gözetilmeye başlanacak olması açısından çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. Yurttaşlarla birebir temas ve iletişim halinde olmanın bir seçimi kazanmadaki anahtar unsur olduğuna değinen Recep Taşel, bu noktada partisine de sonsuz güvendiğini ifade etti.

Son günlerde gündemin ilk sırasında yer alan EYT konusuna da dikkat çeken Taşel, 2 milyon 250 bin EYT'linin hala sonuç bekliyor olmasına rağmen iktidarın konuyu seçimden sonraya erteleme ihtimaline karşı da eleştirilerde bulundu. 

Başkan Taşel, yapılan birçok anket çalışmasının sonuçlarını paylaşarak yüksek oranda bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ve çözümünün de demokratik parlamenter sisteme dönmekten geçtiğini vurguladı. Bugün gelinen noktada iktidarın "yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele" söyleminin tam tersinin yaşandığını belirten Taşel, "adalet yeniden devletin temel unsuru olmalıdır" sözleriyle değişimin gerekliliğini bir kez daha yineledi. Ülkenin en önemli sorunlarından birinin tarım ve hayvancılığın bitirilmesi olduğunu söyleyen Taşel, seçim sonrası ilk ele alınacak noktanın kesinlikle bu olması gerektiğini ifade etti. "Gençlerin hayalleri bizim hedeflerimiz olmalıdır" sözleriyle Taşel, ülke geleceğinde en önemli rolü oynayan genç kuşakla da her zaman yan yana ilerlemek istediklerini belirtti. 

Taşel, son olarak ise, 30 Ocak'ta 6'lı masanın tüm partileriyle beraber yapılacak ortak basın açıklamasının duyurusunu da izleyicilerle paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel'in konuşmasını canlı yayın videosundan izleye bilirsiniz.