AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "2019 seçimleri için çalışacağız ve başaracağız. Başaramadığımızda bu sadece AK Parti'nin başarısızlığı olmaz. Tüm Türkiye'nin başarısızlığı olur, bizleri 70'li yıllara geri götürür." dedi. 

Karacan, Yeşiltepe Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda yapılan AK Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2071 hedeflerine AK Parti ile emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. 

Vatandaştan toplanan vergilerle artık yolların, köprülerin ve hastanelerin yapıldığını belirten Harun Karacan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın önderliğinde bugün Türkiye'nin her yerinde şehir hastaneleri yapılıyor. Yaşlı bakımevleri, ulaşımda yapılan devrimler, dağları delip yapılan duble yollar, tüneller, köprüler yapılıyor. Çoğu ülke ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, bir taraftan tüm dünyada siyasi iktidarsızlıklar baş göstermişken, Ortadoğu'da savaşlar sürerken, bize dost görünen ülkeler akıl tutulması yaşarken, biz Türkiye'nin ekonomik problemlerle uğraştığı, siyasi iktidarsızlıkların yaşandığı dönemleri çok geride bıraktık. Türkiye, artık eski Türkiye değil. 70 sente muhtaçken, IMF kapılarında borç almak için beklerken, doktor ve ilaç kuyruklarına sabahın 03'ünde girilirken, vatandaşımız maaş kuyruklarında can verirken, ülkemizin toplanan vergilerinin yüzde 86'sıyla faiz ödüyorduk. Şimdi o faizin ödendiği paralarla vatandaşa hizmet götürülüyor." 

- "Koltuklar geçicidir" 

Karacan, AK Parti'nin millet için kurulduğunu dile getirerek, "Siyaseti makam olarak görmeyin. Koltuklar geçicidir. Bizden önce de sayısız milletvekili oldu, bizden sonra da olacak. Bu hepimiz için geçerlidir. Mühim olan davamızdır. Davamız, millete hizmet etmektir ve bu davada hepimizin ismi fanidir. Şu an liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bazı belediye başkanlarımızla alakalı değişiklikler olmakta. Hayırlara vesile olacağından hiçbir şüphem yok." diye konuştu. 

Özellikle savaş ortasında kalan Müslüman ülkelere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kucak açtığını söyleyen Harun Karacan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ülkeye hizmet için Allah uzun, sağlıklı ömürler nasip etsin. Mağdurların ve mazlumların sesi olan, topraklarını terk etmeye mecbur bırakılan insanlara tüm dünya sırt çevirirken, liderimiz kucak açtı. Hepimiz dua edelim, Allah ona güç, kuvvet versin. 2019 seçimleri için çalışacağız ve başaracağız. Başaramadığımızda bu sadece AK Parti'nin başarısızlığı olmaz. Tüm Türkiye'nin başarısızlığı olur, bizleri 70'li yıllara geri götürür. Bunun için bizim hep birlikte mücadele etmemiz, el ele, gönül gönüle vererek çok çalışmamız gerekiyor." 

Kongreye, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Çiğdem Koncagül, Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, İl Başkanı Dündar Ünlü, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Tek aday olarak seçime giren Neşe Karademir, yeniden başkan seçildi.