CHP Parti Meclisi, yerel seçimlerde partinin adaylarını belirlemeye devam ediyor. Parti meclisinin onayını alan listede Yılmaz Büyükerşen, 5'inci kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

4 DÖNEM YÖNETTİ

CHP Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplantı. CHP MYK'dan geçen liste, Parti Meclisi'nin onayına sunuldu.

CHP PM'de yapılan oylamaya göre, CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen oldu. Büyükerşen Eskişehir'de dört dönem Başkanlık faaliyeti yürüttü.

TAKDİR TOPLAYAN İSİM

Özellikle parti tabanının beğendiği bir isim olan Büyükerşen bu dönem de Eskişehir Belediye Başkanlığı için CHP adına yarışacak. Büyükerşen'in adı, daha önce de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık için geçmişti.

Öte yandan, Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Haber26'nın sosyal medyada yaptığı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sizce Kim Olmalı...? Başlıklı anketin kazananıda Yılmaz Büyükerşen oldu. Ankette Yılmaz Büyükerşen, 3.300 oy alırken Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, ise 1.800 oyda kaldı.