LDP Odunpazarı İlçe Başkanı Mert Eke; "Yılmaz Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı için ideal bir aday olduğuna inanıyoruz" dedi.

Mert Eke, yaptığı açıklamada, "Yılmaz Büyükerşen'in cumhurbaşanlığına adaylığı son yıllarda sık sık dile getirilen bir konu. Bir önceki seçimlerde de bu konu gündemdeydi ve maalesef büyük bir hata yapılarak Ekmeleddin İhsanoğlu gibi kötü bir tercih yapıldı. Bu kez cumhurbaşkanlığı seçimi çok büyük bir önem arz ediyor ve artık hatalı seçimler yapma lüksümüz yok. Yılmaz Büyükerşen şehrimizde uzun yıllardır belediye başkanlığı yapmakta ve hak ettiği konumun belediye başkanlığından çok daha fazlası olduğunu, tüm Türkiye'ye ispatlamış durumda. Şehrin çağdaş bir Avrupa kentine dönüşmesi ve bozkırın ortasında her türlü sanatsal ve kültürel faaliyetin halk tarafından büyük bir beğeniyle sürdürülmesi gerçekten takdiri hak ediyor" ifadelerini kullandı

Eke; "2019 seçimlerinde aday olacak kişi için en önemli kriter hukukun üstünlüğüne ve bireysel özgürlüklere değer veren, çağdaş bir cumhuriyetçi olmasıdır. Aynı zamanda bir çok kesimden oy alma potansiyeline sahip bütünleştirici bir kişilik olması da çok önemlidir. Zira bu kez seçimde ittifaklar yarışacak. Biz Yılmaz Büyükerşen'in bu vasıflara sahip olduğuna ve cumhurbaşkanlığı için ideal bir aday olduğuna inanıyoruz.  Büyükerşen'in olası cumhurbaşkanlığı görevinde, Eskişehir'de gerçekleştirdiği büyük modernleşme hareketini Türkiye çapında da başarması kuvvetle muhtemeldir" dedi.