CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel referandum çalışmaları kapsamında başlattığı kahvehane toplantılarına Yeşiltepe Mahallesi'nde devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cemal Okan Yüksel kahve toplantılarına Yeşiltepe Mahallesi'nde devam etti. Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Yüksel burada yaptığı konuşmada; "Milletçe sıkışıp kaldık. Bir yanda terör, bir yanda ekonomik bunalım, bir yanda savaş ve kaos tehditleri. Evet derseniz bunlardan kurtulacağız diyorlar. Bu ülkenin asilleri olarak sorun bakalım, "15 yıldır size evet diyoruz, şimdiye kadar neredeydiniz?" diye. Terörün, yoksulluğun, yolsuzluğun hesabını sorun. Kimin yönetiminde bu hallere geldik diye sorun. Cevap veremezler. Önce bu ayrıştırmacı ve bölücü politikalardan, kin ve nefret söylemlerinden kurtulsunlar. Korkutarak zafer kazanmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar" dedi.

CUMHURBAŞKANI PARTİLİ OLAMAZ

Milletvekili Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü: "80 milyonu temsil etme yükümlülüğü altıdaki bir kişinin "partili olacağım" demesi hem dram hem de komedidir. Cumhurbaşkanı partili olamaz, bir siyasi görüşe mensup olamaz. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eder; partileri değil. Tarafsızlık yeminini de bunun için eder. Çünkü o Cumhur'un başıdır. Ayrım yapmadan, tüm halka eşit davranmak zorundadır. Başlı başına saçmalıklarla dolu olan Anayasa metnine hayır demek için, sadece bu madde bile yeterlidir. Milli Kurtuluş Savaşını ve Kıbrıs Barış Harekatını yöneten Gazi Meclis, halkın iradesi ile 16 Nisan'dan dimdik çıkacak. Ve demokrasi bayrağı altında, milletin verdiği yetkiyi hakkıyla, layıkıyla kullanacak."