İktidar memur ve emekli maaşlarına yüzde 8,45 zam açıklarken, Eskişehir Emekliler Derneği’ni ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “ Bu ayın ilk haftasında elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapıldı. Yumurtaya, peynire, ete gelen zamlar yüzde 40’ın üzerinde. Emeklilerimiz değil faturaları ödemek, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz halde. Zamlar emeklinin cebine girmeden eridi. Vatanına, milletine yıllarca hizmet veren emeklilerimizin huzur ve refah içinde yaşamak hakkı. Emeklilere insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir” dedi. Emekliler, “Bu parayla geçim olmaz” dedi.

 “BU PARAYLA GEÇİM OLMAZ”

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Şube Başkanı Arif Duru ve yönetim kurulu üyeleriyle emeklilerin sıkıntı ve taleplerini konuştu. Dernek üyeleri emekli maaşlarına yapılan yüzde 8,45’lik zammın yetersizliğinden dert yanarken, “Zamlar aldı başını gidiyor. Bu parayla geçim olmaz” dedi.

ZAMLAR CEBE GİRMEDEN ERİDİ

Bu ayın ilk haftasında elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapıldığını hatırlatan CHP’li Çakırözer, “İktidar vatandaşı duble zamlara maruz bırakıyor ama maaşlara gelince yapılan zamlar unutuluyor. Daha bu yılın ilk haftasında elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar ortada. Gıda fiyatları aldı başını gitti. Yumurta %44, peynir %40, Ayçiçek yağı %57 zamlanmış durumda. Yüzde 8,45’lik zam oranı emeklilerin ve çalışanların cebine girmeden eriyecek” dedi.

HUZUR VE REFAH İÇİNDE YAŞAMAK EMEKLİNİN HAKKI

Başkan Arif Duru ve yönetim kurulu üyelerinin talep ve sıkıntılarını da dinleyen Çakırözer, emeklilerin taleplerinin giderilmesi için iktidara çağrıda bulundu. Çakırözer, “Emekli aylıklarındaki eşitsizlik giderilmelidir. Emekli aylıklarını düşüren hesaplama sistemi değiştirilmelidir. Emekli aylıklarının 6 aylık tüfe artışına endeksli olarak arttırılması emeklileri koruyan bir sistem olarak görülmemektedir. Yürürlükten kaldırılan 506 sayılı yasanın primle ilgili 96’ncı maddesi geri getirilmelidir. Emeklilere insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Emeklilerimizin huzur ve refah içinde yaşaması sağlanmalıdır” çağrısında bulundu.