CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de planlanan kömürlü termik santralin yapılacağı köylerden biri olan Gündüzler köyüne giderek hem termik santralin yapılacağı alanı gezdi hem de köylüleri dinledi. Çakırözer, “Gündüzler köyümüz ve civar köylerden yurttaşlarımızla birlikte zehir santralinin yapılacağı alana gittik.  Her yer yemyeşil, bazı tarlalar ekili, bazı alanlarda ise lületaşı çıkarılan kuyular hala duruyor. Böyle bir alana nasıl zehir santrali kuracaklar? Geleceğimiz, Eskişehirimiz için zehir santraline karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Gündüzler Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar başta olmak üzere civar köylerde yaşayan yurttaşların da termik santral istemediklerini dile getiren Çakırözer, yetkililere çağrıda bulunarak, “Bu mesele siyaset meselesi değil. Eskişehir’in geleceğini düşünen herkes zehir santraline karşı. Temiz havamızı, verimli topraklarımızı yok edecek bu zehir santrali projesinden bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

GÜNDÜZLER ZEHİR SANTRALİ İSTEMİYOR

CHP’li Çakırözer Eskişehir’de yapılması planlanan kömürlü termik santralin yapılacağı alanlardan biri olan Gündüzler köyüne giderek, Gündüzler Dernek Başkanı Selim Kurnaz ve bölge halkı ile hem termik santralin yapılacağı alana gitti, hem de yurttaşları dinledi. Bölge halkının termik santral istemediğini belirten Çakırözer, “ Türkiye’nin en temiz havası, en verimli toprakları Eskişehir’de. Yurttaşlarımız verimli topraklarımızı, temiz havamızı yok edecek zehir santralini istemiyor. Hem Meclis’te hem de şehrimizde zehir santralinin kurulmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

MÜCADELEMİZ SAĞIR KULAKLARI İŞİTİR HALE GETİRECEK

Köy kahvelerinde bölge halkını dinleyen Çakırözer, verimli topraklar üzerine kurulması planlanan termik santrale Eskişehir’in geleceğini düşünen tüm yurttaşların karşı çıktığını belirterek şunları söyledi;

 “Geleceğimizi yok edecek zehir santraline karşı. Geçtiğimiz hafta aralarında siyasi partilerimizin, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin de olduğu 112 kuruluş ortak açıklama yaptı. ‘Eskişehir’de zehir santrali istemiyoruz’ diye. Buna rağmen hükümet içinde Enerji Bakanı’nın başını çektiği bir kanat zehirli santraller için ısrar ediyor. İnanıyoruz ki her görüşten Eskişehir halkımızın mücadelesi sağır kulakları işitir hale getirecek ve zehir santralinden vazgeçilecek.”

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZI KULLANALIM

Gündüzler bölge halkı ile hükümete çağrıda bulunan Çakırözer, “Termik santral yapılan yerlerde insan sağlığının nasıl olumsuz etkilendiğinin sayısız örneği var. Dünyada termik ve nükleer santrallerden vazgeçiliyor, gelişmiş ülkelerde kömür ocakları kapatılıyor. Kömürlü santral yerine teknoloji geliştikçe maliyeti iyice düşen rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanılmalıdır. Havamızı, suyumuzu toprağımızı zehirleyecek kömür yerine, yenilenebilir enerjiden faydalanmalı rüzgar ve güneş enerjisi santralleri yapmalıyız. Eskişehirimize, havamıza, geleceğimize kıymayın” dedi.

Çakırözer, kömürlü termik santrale karşı mücadele veren aralarında Gündüzler Dernek Başkanı Selim Kurnaz’ın da bulunduğu sivil toplum örgütleri, dernekler, odalar ve siyasi parti temsilcilerine termik santrale karşı yürüttükleri çalışmalar ve emekleri için teşekkürlerini iletti.