Sonbahar aylarında Eskişehir’de yaşayanlar gerek çağdaş sanat gerek konser etkinlikleriyle dopdolu günler geçiriyor. 

ETO Tüyap Fuarı, Odunpazarı Ağaç sergisi, Melek Mosso konseri. Etkinliklere ilgi büyük… Bu ilgiyi olumlu bulanlar “Etkinliklerle ilgili ayrıntılara ulaşmak sosyal medya sayesinde kolaylaştı.” diyor. 

Evet, hemen hemen hepimizin artık elimizde bir akıllı cep telefonu var. Bu sayede Google artık bir bilgi okyanusu olmaktan çıktı. Her etkinliğe, her habere, her fotoğraf ve videoya ulaşmak çok kolaylaştı. Ama tersi bir durum da ortaya çıktı, Hızlı görme, hızlı tüketme, hızlıca ‘beğeni alma’ baskısı… İşte son zamanlarda sergi ve etkinliklerde ellerindeki telefonla en beğendikleri, belki de ‘en dikkat çekici buldukları’ eserleri fotoğraflıyor, onlarla selfie çekiyorlar. Haliyle Instagram başta olmak üzere sosyal medya sayfalarımız böyle dönemlerde yüzlerce fotoğraflarla doluyor. 

Sosyal Medyanın milyonlarca insanı bir araya getirmesi, sanatı insanların en çok vakit geçirdiği alanlara taşıması bakımından çok önemli. Bu noktada sanatçılar ve sanat kurumlarına bilhassa çağa uyum sağlayabilmeleri, yeni nesle ulaşabilmeleri, sanatı daha erişilebilir kılmaları gerekiyor. Bununla birlikte bir çok sanat ile ilgili etkinlikleri bir çok mecradan takip edebilmek mümkün.

Sonbaharın son güzel ve güneşli günlerinde şehrimizde devam eden sergi ve etkinlikler ; “Batıdan Doğuya Asya C.G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğraflar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde  sergi 4 Kasım’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri Mehtap Meral, Özdilek AVM yanında bulunan çamlık alanda saat 19.00 

-Tepebaşı Belediyesi’nin Kent & Kültür Söyleşileri Şair Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin bu ayki konuğu Gazeteci Yazar Barış İnce olacak.

-Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Salonu’nda 27 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da

-Büyükşehir senfoni orkestrası Cumhuriyet Bayramı Konseri , 28 Ekim Cuma saat 20.00 Atatürk Kültür Sanat ve Kongre merkezinde.

 Bir fincan kahve, iyi bir kitap ile son güneşli günlerin tadını çıkarmanız dileği ile günleriniz aydınlık geçsin.