FİFA’da bulunan futbolcu dosyaları hakkında bilgi veren Erdoğan, “Cuma günününden itibaren Toko’nun da alacaklarının ödenmesiyle birlikte 5 futbolcuyla anlaşma sağladık ve Eskişehirspor’u puan silme cezasından uzaklaştırdık. Dosyalarımızın tamamı kapanmamış olmakla beraber, ötelenmiştir. Bazı futbolcuların borçlarının 3’te 2’si, bazılarının yüzde 50’si olmak üzere borçları ödenerek temiz yazısı alınmış ve kulübümüzün ceza almasının önüne geçilmiştir. Kalan bakiyeler de Haziran sonuna bırakılmıştır.” dedi.

17 YABANCI DOSYASI VAR

Şuana kadar 17 yabancı dosyasından 5’ini çözüme ulaştırdıklarını ve rahatladıklarını belirten Erdoğan, “Kulübün 17 tane yabancı dosyası var. Bunların şuan 5’ini çözüme ulaştırdık ve rahatladık. Geri kalan 12 dosya için henüz bize gelen cezai işlem bildirimi bulunmamaktadır. Gelen tebligat olursa da 5 dosya ile nasıl ilgilendiysek onlarla da kulübümüze en ufak puan zararı gelmeyecek şekilde sonlandıracak güçteyiz.” ifadelerini kullandı.

PİNTO’NUN ALACAKLARINI ÖDESEK DE TRANSFER YASAĞINDAN KURTULAMIYORUZ

Taraftarın beklediği transfer yasağının kalkması konusundaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Erdoğan şöyle devam etti: “İki dönem transfer cezası hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “ Cezaların ana unsuru Pinto’dur. İstediği paranın ödenmemesinden dolayı bize açtığı dava nedeniyle gelen bir ceza. Biz kalan bakiyeyi ödesek dahi açma durumumuz çok zayıf bir ihtimal. Bununla ilgili Başkan ile çalışma yapıyoruz. Biz mevcut kadromuzla sezonu bitirme hedefindeyiz. Açılma durumu olursa bunu hemen açıklarız. Biz transfer yaparız diye bir tahahhütte bulunamayız.”

10 MİLYON 400 BİN LİRA ÖDEDİK

Futbolcu alacaklarının ödenmesi konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Şuana kadar kulübümüz 14 profesyonel futbolcusuna ödemelerini yerine getirdik. Kendilerinin TFF’ye olan itirazları bitmiş durumda. Kulübün sezon sonuna kadar oynayacağı futbolcuları olarak görev yapıyorlar. 4 futbolcumuz var ödemesi yapılmayan. Bunlardan biri Dorukhan. Onun daha tarihi henüz gelmedi. Kalan 3 futbolcunun Başkan ile görüşmelerinin ardından 2 güne ait bir ödeme planı yapıldı. Kendilerine bir süre verildi. O süre zarfında kulübümüzde kalacaklarına inanıyoruz. Taraftarımız şunu bilsin. Biz hiçbir futbolcumuza tek kuruş indirim ve ya fedakarlık talebinde bulunmadık. Mevcut alacaklarının ödenmesi için gereken bütün zorluları açtık. Yaklaşık 10 milyon 400 bin TL’lik bir ödeme yaptık. Bizim ne Kaan ile ne Hürriyet kardeşimizle ne de kaleci Gökhan ile bir sorun yaşamayacağımızı ve kampımızı sıkıntısız Eskişehir’e dönmek istiyoruz. “diye konuştu.