Roof Garden Hotelde düzenlenen basın toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Mert Kaya, başkan yardımcısı Yenal Kaya, genel sekreter Yasin Becer, Yönetim Kurulu üyeleri Evren Olcay, Şükrü Murat Evren, A takım baş antrenörü Haydar Eryılmaz, teknik ekip ve Paf Takımı oyuncuları katıldılar.

MERT KAYA: “Ligde bulunduğumuz durum sezon başında koyduğumuz hedefleri karşılar durumda”

Yönetim Kurulu Başkanı Mert Kaya Erkekler Süper Gençler Liginin Eskişehir’de dün oynanmaya başlaması sebebiyle PAF takıma moral için bir araya geldiklerini söyledi.

Kaya yaptığı açıklamada öncelikle A takımın maç takvimine değinerek, oynanacak Antalya maçlarının önemini şu sözlerle vurguladı; “Ligde son 4 haftaya girmiş bulunuyoruz. Kupada ise çeyrek final ilk maçını atlattık. Takımımız için en kritik döneme girmiş bulunmaktayız, siz de görüyorsunuz ki maçlar bir iki farkla bitiyor. Kolay maçımız kalmadı. Hepimizin çok çalışması, tam konsantrasyonla motive olması gerekiyor. Şu an ligde bulunduğumuz durum sezon başında koyduğumuz hedefleri karşılar durumda… Sezon sonunda da amacımız bu hedefi yerine getirmektir. Teknik ekibimiz ve oyuncularımızın bu kapasiteye sahip olduklarına yönetim olarak inanıyoruz. Kupada ise ilk maçı saha avantajını da kullanarak 23-22 kazandık ve Antalya’da çeyrek final 2. Maçına çıkacağız.  Önümüzde Antalya’da Antalyaspor ile oynanacak 25 Mart’ta lig, 28 Mart’ta ise kupa maçı var. Bu iki maçta da takımımızın galibiyet alarak Eskişehir’e döneceğini düşünüyorum. Bu konudaki çalışmalarımız teknik ekibimizin gözetiminde sürüyor.”

A takımda hedefin Avrupa olduğunu ise Selkaspor Başkanı Kaya; “Çeyrek finalde tur atlamamız durumunda final four dediğimiz son 4 takımın mücadelesini izleyeceğiz. Avrupa’ya ligdeki sıralamanın yanı sıra katılmanın bir diğer yolu da buradaki başarıdır” dedi.

MERT KAYA: “GENÇ TAKIMIMIZIN ALACAĞI GALİBİYETLERİN AVRUPA YOLUNDA BİZE KATKISI OLACAK”

Mert Kaya; PAF takımının maçları ve genç oyunculardan kulüp olarak beklentileriyle ilgili olarak ise “Dün itibariyle gençlerimizde Porsuk Spor Salonu’nda maçlarını oynamaya başladılar. Dün Ankara Büyükşehir Belediyesi karşısında ne yazık ki 27-26 gibi bir skorla mağlup oldular. Ancak sporun içinde kazanmak olduğu gibi kaybetmek de var. Bizim gençlerimize inancımız tam. Bundan sonraki maçlarda inançlarını ortaya koyarak galip geleceklerdir” ifadelerini kullandı.

PAF takımın alacağı skorların A takımın puan durumuna etkisini de dile getiren Kaya; “Gençlerimizin alacakları galibiyetlerin A takım içinde önemi var. Burada lig sonunda alacakları toplam puanın %10’u takıma puan olarak ekleniyor. Bu sebeple kendilerinin haricinde kulübümüzün Avrupa hedefinde onlarında rolünün olduğunu unutmamaları gerekiyor. Bu sebeple onlardan oynayacakları maçlarının ciddiyetinin farkına bir kez daha varmalarını istiyorum” açıklamalarında bulundu.

Kaya; Selkaspor olarak hedeflerinin sadece dışarıdan alınacak oyuncularla elde edilecek A takım başarısı değil; altyapıdan yetiştirecekleri kendi oyuncularıyla geleceklerini garanti altına almak olduğunun da altını çizdi. Kaya, önümüzdeki sezon içinde bununla ilgili olarak teknik ekip ve oyuncu anlamında çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

MERT KAYA: “BU SEZON TAKIMIMIZIN BAŞINDA HAYDAR ERYILMAZ YER ALACAK”

Son olarak hafta içerisinde yapılan görev değişiklileriyle ilgili konuşan Selkaspor Başkanı; “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta içerisinde takımımızda bir görev değişikliği oldu. Bununla ilgili bilinmesini istediğim husus, bu kararın yalnızca son haftalarda alınan maç sonuçlarıyla ilgili olmadığıdır. Bu anlamda Osman Özoğlu’nun vermiş olduğu istifa kararına biz yönetim kurulu olarak saygı duymak durumundaydık. Bunun zamanlama itibariyle pek de alışılmış bir durum olmadığının farkındayız. Ancak yine Yönetim Kurulu olarak takımımızın fikir aşaması olduğu günden bugüne kadar bizimle olan hocamız Haydar Eryılmaz’a güvenimiz tamdır. Açıkçası onun varlığı, takım üzerindeki hakimiyeti ve bu spor dalındaki bilgi becerisi verdiğimiz kararlarda bize cesaret verdi. Takımımızın bundan sonraki oynayacağı maçlarda takımımız kendisine emanettir. Çıktığı ilk maçta verdiği kararlar da bu düşüncelerimizin doğruluğunu taraftara, kamuoyuna ve bize tekrar gösterdi. Osman hocamıza da bugüne kadar takımımız için vermiş olduğu emeklerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Mavi beyazlı ekibin baş antrenörü Haydar Eryılmaz ise “Bana bu aşamada güvendikleri ve bu görevi verdikleri için Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Her takımın eksiği vardır, biz bunları minimalize ederek hedefimize kilitlenmek durumundayız. Avrupa’yı Eskişehir’e getirmek için önce inanıp, daha sonra çalışarak bu isteğimizi hep birlikte başaracağız” açıklamalarında bulundu.