Büyükşehir Belediyesi Sarısungur Gölet’inde yapılan ve üç gün süren Durgunsu Kano Türkiye Kupası birbirinden zevkli ve çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Rize, Şanlıurfa, Ankara, İzmir, Antalya, Kahramanmaraş ve Eskişehir’in de arasında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından toplamda 15 ilden 30 takımın 250 sporcu ile katıldığı Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışları sona erdi. Yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Şampiyona sonrası açıklama yapan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Eskişehir’in uluslararası niteliklerde su sporları parkuruna sahip bir kent olduğunu hatırlatarak “Eskişehir bu parkur ve su sporları merkezi ile uluslararası alanda önemli bir merkez durumunda. Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir ve Türk sporuna kazandırılan bu tesis ile Eskişehir’den ve ülkemizden başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Yılmaz Büyükerşen’e Türk sporuna sağladığı katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise Eskişehir’in Türkiye’nin su sporları açısından önemli bir durağı haline geldiğini belirterek “Türkiye turnuvaları yanı sıra uluslararası turnuvalara da ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu hafta sonu yapılan yarışlarda dereceye giren tüm takım ve sporcuları kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şampiyonada dereceye giren sporcular ve kulüpler için madalya ve kupa töreni düzenlendi. Ağustos ayında düzenlenecek olan Türkiye Kano Şampiyonası öncesi birbiriyle kıyasıya yarışan kano sporcuları, yarışlar için geldikleri Eskişehir’i çok beğendiklerini ve önümüzdeki ay yapılacak olan Kano Türkiye Şampiyonası’nı dört gözle beklediklerini ifade ettiler.