Devler iyi başladı

Şampiyonluk parolası ile sezona başlayan Nesine.com Eskişehir Basket altın değerinde bir galibiyete imza attı. Şampiyonluk yolundaki en ciddi rakiplerinden biri olan Sakarya BŞB’yi konuk eden Dev Adamlar müthiş bir atmosfer altında başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında Yunusemre Sonsırma ve Evren Büker’in 3’lükleriyle rakibi karşısında üstünlük kurmayı başardı. Bu periyodun sonlarına doğru ortaya çıkan Josh Duncan attığı nefis basketlerle dikkat çeken isim oldu. Dev Adamlar ilk periyotu 22-19 önde bitirdi.

Vites yükselttik

İlk periyottaki performansını arttıran Dev Adamlar karşılaşmanın ikinci periyodunda kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti. Savunmada hata yapmayan temsilcimiz rakibi karşısında müthiş bir üstünlük kurmayı başardı. Sakarya Belediye’ye göz açtırmayan Eskişehir Basket ilk periyotta olduğu gibi son ana kadar oyunu üstün götürdü. Özellikle Sean Marshall’ın sayılarıyla farkı artıran temsilcimiz 2’nci periyoru 15-9, ilk yarıyı da 37-28 önde kapattı.

3. periyot Sakarya’nın

Üçüncü periyoda çekişme damgasını vurdu. İlk yarıya göre ikinci yarıya daha iyi başlayan Sakarya Büyükşehir Belediye bu periyotta dev Adamları bir hayli zorladı. Rakip takım Hakan Yapar, Kerem Gönlüm ve Charles Jackson’ın çabalarıyla üstünlüğünü üçüncü periyotun sonuna kadar götürerek üçüncü periyotu 12-18 üstün tamamladılar. Bu bölüm konuk takımın galip geldiği tek periyot oldu.

Zafer geliyor

Oyunun son periyoduna 49-46 önde başlayan Nesine.com Eskişehir Basket, gerçekten bu bölümde inanılmaz bir efor gösterdi. Hem savunmada, hem hücumda rakibine karşı daha dirençli oyun sergileyen temsilcimizde Buğrahan Tuncer ve Josh Duncan 18’er sayı ve muhteşem bir performansla iddialı rakibini BESYO Spor Salonu’nun parkesine gömdü. Son periyodu 24-22 maçı da 73-68 kazanmayı başaran Dev Adamlar maç sonunda galibiyet sevincini taraftarıyla birlikte doyasıya yaşadı.