Spor müsabakalarında oluşabilecek sorunlara dair alınması gereken güvenlik tedbirlerin görüşüldüğü Yeni Stadyum'daki toplantıda konuşan Vali Çakacak, "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun gereğince, ilimizde spor alanlarında yapılacak spor müsabakalarının güvenliğinin sağlanmasına ilişkin önlemleri gözden geçirmek için bir araya geldik." dedi.

Spor müsabakalarının, insanları karşı karşıya getiren değil, zevkle izlediği faaliyetler olması gerektiğini belirten Çakacak, "Spor, saygı, sevgi, hoşgörü, dostluk paylaşımı gibi kişiye değer kazandırma adına önemli bir özelliğe sahiptir. İlimizde oynanacak tüm müsabakaların centilmence başlayıp aynı güzellikle bitmesini diliyorum." diye konuştu.

Kurul toplantısında, ilgili kanun gereğince, spor müsabakalarında istenmeyen olayların önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler ile bunların uygulamalarının sağlanması, önlem ve yöntemlerin tespiti, spor müsabakalarında meydana gelen olayların nedenleri ve kaynakları ile bu olaylara neden olan diğer sorunların çözümü üzerine ortak kararlar alındı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bursa Bölge Müdürü Atilla Dönmez ve kurul üyeleri katıldı.