Yapılan açıklamada yönetime gelindiği taktirde yönetim veya icra kurullarında yer alacakların listesi şu şekilde duyuruldu:

Orhan Aktepe - Es Turizm, Tatar Turizm Sahibi
İshak Alkaç - Futbolcu
Yusuf Aydemir - Aydemirler Uluslararası Nakliye
Mesut Çalışkan - Sportif Direktör
Mehmet Çelebi - Eski Futbolcu, Masör
Mehmet Çetinkaya - ESDER Federasyonu Genel Başkanı
Bülent Çevik - Mali Müşavir, ESDER Fed.Gnl Bşk Yrd.
Hüseyin Dinç - İşadamı
Selahattin Hoşgören - İşadamı
Opr. Dr. Ersin Işıldır - Y.Emre Hastanesi Başhekim Yrd.
Arif Ergun - İşadamı
Cem Karataş - Psikolog, ESDER Fed.Gnl Bşk Yrd
Necmi Koçak - Eski Futbolcu ve Kulüp Yöneticisi
Adnan Sevim - Akademisyen
Mehmet Okutucu - Muhasebeci
Fırat Oğuz - İşadamı
Ahmet Şahin - İşadamı
Yusuf Şenparlak - İşadamı
Av. M. Koray Uslu - Avukat
Özcan Yılmazer - Kamu görevlisi
Bahri Bakaç - Yurtdışı Banka Genel Müdürü, Uluslararası Bankacılık Uzmanı, Yeminli Mali Müşavir

Açıklamada ayrıca eski milli futbolcu Fenerbahçeli Cemil Turan'ın yönetimin İstanbul sorumlusu olacağı kaydedildi.

Grubun açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

Eskişehirspor Yönetim Kurulu’nun almış olduğu ‘6 Ekim 2019 ‘da Olağanüstü Seçimli Genel Kurula Gitme Kararı’, kulübün içine düştüğü sıkıntılı durumdan kurtarılabilmesini amaçlayan yeni girişimler için bir fırsat yaratmıştır.

Bu kararı alan Eskişehirspor Yönetimine teşekkür ederiz.

Ancak ortaya çıkan fırsatın Kulübümüze gerçekten fayda sağlamasının önünde hala engeller vardır ve bunların süratle ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Bu engellerin başında iç tüzüğün bazı kısıtlama maddeleri gelmektedir.

Bu maddeler gereğince geriye doğru son bir yıl süresi içinde Kulübe üye olmadıkları gerekçesiyle pekçok seçkin insanın kulüp yönetiminde görev alması mümkün olmamaktadır.

Böylece kulübe yeni bir hava, canlılık, motivasyon ve maddi imkan getirme imkanına veya potansiyeline sahip bu insanlar kulübe yardımcı olamayıp Kulüpten uzak durmak zorunda kalmaktadır.

Eskişehirsporumuzun yönetiminden ve değerli kongre delegelerinden bu engeli ortadan kaldıracak kararları süratle almalarını bekliyoruz.

Çünkü yönetime talip olan ekibimizin geneli bu tür değerli kişilerden oluşmaktadır.

Ekteki listeden de görülebileceği gibi iş dünyasından, spor dünyasından ve çeşitli meslek gruplarından seçkin kişiler, yönetime geldiğimiz taktirde yönetim kurulunda veya diğer icra kurullarında görev alacaklardır.

Ayrıca, bugün isimlerini belirtmediğimiz üst düzey kamu görevlileri, iş insanı, sanatçı dostlarımız ile bazı sürpriz isimler yönetim kadrolarında yer alacaklarını belirtmişlerdir.

Bu arkadaşlarımızın isimlerini daha sonra açıklayacağız.

Bu basın açıklamasından sonra daha önce randevu talebinde bulunduğumuz Sayın Valimize nezaket ziyaretinde bulunmayı istiyoruz

İç tüzük sorunu çözülüp, kongreye katılma imkanımız olduğu takdirde; Eskişehirspor'umuzun başarısı için AK Parti'nin sayın milletvekilleri ile sayın il ve ilçe başkanlarının, CHP'nin sayın milletvekilleri ile sayın il ve ilçe başkanlarının, MHP'nin sayın milletvekili ile sayın il ve ilçe başkanlarının, İYİ Parti'nin sayın milletvekili ile sayın il ve ilçe başkanlarının desteklerini bekliyoruz.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocamız ile sayın merkez ilçe belediye başkanlarımızın desteklerini özellikle talep ediyor, oda başkanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerimizin desteklerini bekliyoruz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Kulübümüzün eski başkan ve yöneticilerinin görüşleri ve tecrübeleri bizim için çok kıymetlidir. Onlardan kulübümüzün geleceği için bize destek vermelerini talep ediyoruz.

Tribün liderlerimiz ve cefakar taraftarlarımız Kulübümüzün temel direkleri olduğu için onların yürekten gelen destekleri bize büyük güç verecektir.

Son olarak çok kıymetli Kongre delegelerimizin oylarını yönetime talip grubumuz lehine kullanmalarını kendilerinden özellikle ve can-ı gönülden talep ediyoruz.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki yönetime talip olmamızın temel nedeni , doğrudürüst hiçbir geliri olmadığı artık herkesin malumu olan Kulübümüze zor zamanında maddi- manevi destek vermektir.

Kısaca amacımız almak değil vermektir.

Eskişehirsporumuzun çıkarlarını korumak ve kollamak her zaman birinci önceliğimiz olacaktır.

Saygılarımızla .