Başkan Halil Ünal, yeni sezon öncesi transfer tahtasını açmak ve kulüp lisansı alabilmek için acil gerekli olan 15 Milyon lira maddi kaynağı bulamazsa, bu hafta sonuna kadar bir basın toplantısı düzenleyerek, kulübün içinde bulunduğu çıkmazı kamuoyu ile paylaşarak görevi bırakabilir.

TARAFTAR BEKLENTİ İÇİNDE
Eskişehirspor camiası, yeni sezon oluşturulan şampiyonluk kadrosuna yapılacak stoper, orta saha ve forvet transferini sabırsızlıkla beklerken, Eskişehirspor yönetimi ve özellikle Başkan Halil Ünal ise, kulübün kapısına kilit vurulmasına neden olacak çok büyük krizle boğuşmaya devam ediyor.

ACİL SORUN KULÜP LİSANSI
2018-2019 Sezonu öncesi TFF Kulüp Lisans Kurulundan Finansal Fair Play Talimatında aranan mali kriterlere uymadığı gerekçesi ile, Kulüp lisansı alamayan Eskişehirspor kulübü, bu lisansı alabilmek için TFF ve FİFA’da bulunan futbolcu ve teknik adam alacak dosyalarını yapılandırması veya bu isimlerden muvafakatneme alması gerekiyor.

İMZALAR TOPLANAMIYOR
Alınan bilgilere göre sadece TFF’de 52, FİFA’da ise 6 futbolcu, teknik adam ve menajere ait borç dosyası bulunan Eskişehirspor Kulübü’nde, Başkan Halil Ünal’ın birçok isimden imza aldığı, bazı isimlerin ise alacaklarının tamamı ödenmeden imza atmaya yanaşmadığı öğrenildi.

SORUNLU İSİMLER VAR
Kulübün Sportif direktörü İzzet Erdoğan ile yaptığımız görüşmede, Erdoğan bazı oyuncuların imza vermediğini doğrulayarak, “Başkanımız Halil Ünal, neredeyse sağlığından olacak bir şekilde gece gündüz uğraşarak bu sorunu çözmeye çalışıyor.
Maalesef bazı oyuncular imza vermeye yanaşmıyor. Alacaklarının tamamını isteyen ve bir kuruş indirim yapmayan isimler var.

HERŞEY LİSANSA BAĞLI
Bu sorun çözülemediği taktirde, kulüp olarak 2018-2019 Sezonu Kulüp lisansımızı alamayız. Tabi ki lisansı alamazsak, transfer tahtasını da açamayız.

KADER GÜNÜ 8 AĞUSTOS
Malum yeni sezon 12 Ağustos tarihinde başlayacak ve bizim bu sorunları 8 Ağustos’tan önce çözüp, yeni sezon takım kadrosunun lisanslarını çıkarmamız gerekiyor.

15 MİLYON LAZIM
Fakat bugün gelinen noktada, başkanımız ve yönetim kurulu maddi anlamda tamamen tükenmiş durumda. Kulüp lisansı ve transfer tahtasının açılması için 30 Milyon TL gibi bir para gerekiyor. Yapılacak pazarlıklar ve görüşmeler sonucu bunu 15 milyon liraya kadar düşürebileceğimize inanıyorum.

KİMSEDE PARA YOK
Fakat böyle bir para yok. Bugüne kadar elde ettiğimiz kaynaklar ile transferleri gerçekleştirip, peşinatları ödedik. Kulübün kısa vadede acil paraya ihtiyacı var. Uzun vadeli birtakım projeler var fakat, bu işimize yaramıyor” dedi.

ÜNAL İÇİN YOL AYRIMI
Erdoğan, kulübün içinde bulunduğu bu zor süreçten çıkması için, Başkan Halil Ünal’ın büyük çaba harcadığını, fakat artık onunda tükendiğini sözlerine ekleyerek, “Başkanımız hafta sonuna kadar bu sorunları çözemezse, yolun sonuna ve sözün bittiği yere gelir” dedi.

SORUN BU ÜÇ İSİM
Diğer taraftan alınan bilgilere göre kulüp lisansı için imza toplayan Başkan Halil Ünal’ın, üç eski futbolcudan imza alamadığı, bu isimlerin Berkay Tolga Dabanlı, Nadir Çiftçi ve Emre Güral olduğu öğrenildi. (Anadolu Gazetesi)