Doç Dr. Adnan Sevim, Mesut Çalışkan ve Hüseyin Dinç düzenledikleri basın toplantısında Eskişehirspor yönetimine talip olduklarını açıkladı.

Grubun yaptığı açıklama şöyle:

"Eskişehirsporumuzun halen içinde bulunduğu vahim durum herkesin malumu olup bu konuda artık uzun söze gerek yoktur.  Onun için bundan sonra gündem çözüm odaklı olmalıdır.  Eskişehirsporumuzun yönetimine talip grup olarak bizler de uzun bir süredir çözüme yönelik, ciddi bir çalışma yaptık ve yol haritasını belirledik. Çalışmamızın amacı; bilgili, birikimli ve güçlü bir yönetimle maddi nedenlerden kaynaklanan sıkıntıları giderecek ve Eskişehirsporumuzu Süper Lige çıkaracak  süreçleri ortaya koymaktadır.  Bununla birlikte, başarı sağlamamız için; basın, spor camiası, gelmiş geçmiş tüm Eskişehirspor  yöneticileri ve başkanları ile Eskişehirsporumuzun cefakar taraftarlarının bir bütün olarak yönetimimize maddi değil, manevi destek vermeleri büyük önem taşımaktadır.

Eskişehirspor sevgisi, hepimizin ortak paydasıdır. Bu çerçevede herrkesi kucaklayan bir yönetim anlayışına sahip olacağımızın bilinmesini isteriz. Klübümüzün önündeki en önemli sorun olan borçları konusunda gerekli çalışmaları yaptık. Bu çerçevede futbolcuların alacaklarını en hızlı bir şekilde tasfiye edeceğiz. Ayrıca kadroda olan futbolcularımıza prim ödemelerimizi düzenli bir şekilde yapacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlar konusunda ilgili mercilerle öngörüşmelerimizi yaptık. Çözümü herbir kurum bazında formüle etmiş durumdayız. Klübümüzden alacakları olan diğer kişi ve kurumlar için kimsenin hakkı kimsede kalmaksızın, karşılıklı olarak bir miktar fedakarlık yaparak tasfiyeyi sağlayacağız.

Tüm ödeme konularını, gerek sponsorluk ön sözleşmesi yaptığımız firmaların desteği gerekse de kendi kaynaklarımız ile tüm sıkıntılarımızı aşacağımızı, yönetime talip oluşumumuz adına siz sayın basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyururuz.

Klübümüzün borcunun 180 milyon TL civarında olduğunu bilerek bu göreve talip olmamızın temel sebebi ; öncelikle kendi imkanlarımız, daha sonra sponsorlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve özellikle de Ankara-İstanbul merkezli çevremizin olağanüstü teşviki ve desteğidir. Zaten böylesi bir destek mekanizması olmadan kulübümüzün bu haliyle yaşatılabilmesi adeta bir mucize olur.

Hedefimiz bu yıl için; önce ligde kalıp sonra play off’u zorlayarak Süper Lig’e yükselmektir. Bunun için ara transfer döneminde mevcut oyuncularımıza ilave olarak, büyük kulüplerin kulübümüze uygun yetenekli oyuncularını Eskişehirsporumuza kazandırma konusunda ön hazırlığımızı ve temaslarımızı yapmış durumdayız. Bu arada, bugünden sonra transfer yasağı başladığından dolayı mevcut kadronun ara transfere kadar korunmasının ve bu çerçevede son dakikada hiçbir futbolcumuzun başka kulüplere transferinin yapılmaması kesinlikle zorunludur ve büyük önem arz etmektedir. Önümüzdeki günlerde yaşanacak tüm gelişmelerin Eskişehirsporumuza, Eskişehirimize, tüm Eskişehirspor Taraftarları ve Gönüldaşlarına hayırlar getirmesini diliyoruz. Zaman birlik zamanı, başka Eskişehirspor yok."